UF, MORA DA JE BOLELO! HTELI DA SE KUPAJU, A ONDA IM SE NA TELO OKAČILI PREDATORI: Ribe krenule da ih grickaju i ne puštaju! VIDEO

Letnja sezona je u punom jeku, ali do nas su stigle brojne ingormacije o napadima ajkula, pa mnogi naši ljudi su nerado krenuli na more, strepeći od još jednom napada.

Da ajkule i ostale ribe nisu baš bezazlene pokazuju i ovi snimci sa Instagrama.

Na njemu se vidi momak kome je ajkula zagrizla ruku i ne pušta ga. U pitanju je ajkula koja se zove “nurse” (bolničarka), spada u mesoždere i uglavnom se nalazi u zapadnom Atlantiku i južnom Pacifiku. Njihova vilica je veoma jaka i u njoj je smešteno hiljade sitnih, reckavih zuba kojom će ujesti veoma agresivno ako ih neko nagazi ili dira, pogovotovo ronioci koji misle da su pitome. Uglavnom su bezopasne za ljude, mada to se dovodi u pitanje kada se pogleda gonji video.

Jedna devojka takođe nije imala sreće sa odmorom pa joj se riba zakačila za zadnjicu i koliko god to možda zvučalo kao vic, nažalost nije, a po snimku se vidi da uopšte nije bezazleno.

U pitanju je riba remora odnosno prilepuša koju često povezuju sa ajkulama zbog svog ugriza, ali ona ne spada u porodicu morskih pasa, odnosno ajkula.

Prilepuše su stanovnici tropskih otvorenih okeana, ali se povremeno nalaze u umerenim ili priobalnim vodama ako su se vezali za velike ribe koje su zalutale u ova područja. U srednjem Atlantskom okeanu, mrest se obično odvija u junu i julu; u Sredozemnom moru javlja se u avgustu i septembru. Kao što im ime samo kaže, one se prilepe na domaćina i tako preživljavaju, a jadna devojka će ovu ribu pamtiti veoma dugo.

remora, prilepuša, riba prilepuša, prilepuše
FOTO: PROFIMEDIA

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/