Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju: STROŽIJE KAZNE za ubice za volanom

Roditelj nastradaliog dečaka Vukašin Mrđić rekao je da onog trenutka kada policijac ili lekari saopše da porodici da im je dete stradalo oni postaju prepušteni sami sebi

 

 

Predstavnici Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju zatražili su danas strože kazne za vozače koji izazovu nesreću sa smrtnih ishodom, a potom krenuli u protesnu šetnju do zgrade Apelacionog suda, gde su ostavili siluete dece koja su nastradala u nesrećama.

Pre šetnje do zgrade suda, predstavnici udruženja održali su konferenciju za novinare “Deca nisu broj” na kojoj su istakli zahteve, a oni su – da se izmeni Krivični zakon i Zakon o bezbednosti u saobraćaju.

Roditelj nastradaliog dečaka Vukašin Mrđić rekao je da onog trenutka kada policijac ili lekari saopše da porodici da im je dete stradalo oni postaju prepušteni sami sebi.

Prema njegovim rečima, ne postoji ni jedna institucija koja bi pružila stručnu pomoć , prodicama nastradale dece, jedini način da pobede tugu je da razgovaraju između sebe i sa porodicom,a li da to nije pravi način.

Majka nastradale devojčice Vera Janković rekla je da su oni roditelji koji su svoju decu sahranili, a da zahvaljujući lošim zakonskim regulativama žive potpuno normalno, većini čak ni vozačke dozvole nisu oduzete.

Janković je istakla da su porodice stradale dece u saobraćaju prinuđene da organizuju proteste i vrše pritisak preko medija da bi optužnice bile podignute, jer se na to čeka u nekim slučajevima i više od dve godine.

“Mi jurimo tužioce, a oni bez obzira što imaju obavezu da nas prime to izbegavaju, a kad uđemo u sudnicu nemamo prava da pričamo, dok ubice i njihovi advokati imaju sva prava”, naglasila je Janković.

“Sve to zajedno ukazuje da naša deca za zakon i sudstvo nisu ugašeni životi nego su samo brojevi krivičnog postupka “, rekla je Janković.

Kazne koje dobijaju ubice dece u saobraćaju su u većini slučajeva u okvirima zakonskog minimuma, što je oko godinu i po dana, a mnogi završe sa nanogicama, zaključila je Janković.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin