UDOVICA sa TROJE DECE primila je bolesnu BAKU koju je ostavila ćerka, a sada je svemu došao kraj: Najteži zagrljaj i suze dve žene (FOTO) (VIDEO)

Volela bih da živi sa nama – iskreno nam je, sa pola glasa rekla žena koja ju je udomila.Naša vrata su joj uvek otvorena i ona to zna. U pola dana, u pola noći, moju adresu ima.

 

Centar za socijalni rad iz Vršca, nakon pisanja “Telegrafa” došao je po ženu koja je preko noći ostala bez ičega.

Ako ste pomislili da se ćerka Verica javila, nije.Životna priča Nevenke Harkaji (71) koju je ćerka ostavila na ulici, a Marica Lazić iz Mirijeva je primila u svoj dom, dobila je novi epilog.

Nevenka obučena u toplu odeću, ali sa suzama u očima čekala je njihov dolazak. Bilo je teško otići.Jedan od predstavnika centra ušao je u Maričin stan u kom su bile spakovane dve torbe.

Baka nije mogla sinoć da zaspi od uzbuđenja, treme, neizvesnosti, ali i tuge – odlazi od žene koja joj je praktično spasila život.ako Lazićeva kaže, navikle su se jedna na drugu.

Dala sam joj mobilni, uplatila kredit i rekla da mi se javi čim stigne. Brinem se, ne bih volela da opet završi na ulici. Postala nam je svima draga .Teško mi je jako. I deci i meni. Nedostajaće nam. – rekla je za “Telegraf” Marica.

 A kada svi papiri budu sređeni, biće joj ponuđen boravak u gerontološkom centru ili mogućnost odlaska u hraniteljsku porodicu.Centar za socijalni rad iz Vršca za dalji scenario Nevenkinog statusa ima dva rešenja: dok se ne završi izrada dokumenata koja su zbog krađe njene ćerke nevažeća, ona će biti u prihvatilištu ovog grada.

Svoju penziju, bez koje je trentuno, dobiće kada dokumenta ponovo dobije.U tretman koji ova ustanova može pružiti Nevenki ulazi hrana, odeća, smeštaj.

Pogledajte razgovor Marice i socijalnog radnika.Predstavnici su dodali i da će oni podići tužbu protiv ćerke Verice, zbog izbegavanja obaveze izdržavanja.

Mnogi humani ljudi doneli su baki dovoljno garderobe i obuće, a ona se duboko zahvalila i našalila.

Nevenka ipak ima samo jednu želju “da redovno pije lekove i odlazi na kontrole lekaru, da ima šta da obuče, ne bude na hladnom i ima šta da jede”.

Juuu, vi me opremiste kao da iz Nemačke idem u Vršac – rekla je Harkaji.

 Teži od onog kada je Nevenka ostavljena na ulici.Ipak, tugu i suze nismu mogli da sakriju. Torbe su spakovane u gepek, a onda je trebalo da usledi najteži zagrljaj.

–  Mesec dana smo delile od hleba do odeće. Rekla sam joj da sačeka dokumenta tamo, da ode lekarima i te neke tehničke stvari da odradi, a onda ako poželi, zna gde može. Naša vrata su joj uvek otvorena i ona to zna.Ponavljam se opet, ali teško mi je. U pola dana, u pola noći, moju adresu ima. Volela bih da živi sa nama – iskreno nam je, sa pola glasa rekla ova divna žena.

Marica nam je kroz suze ispričala da joj je “naredila” da se javi čim stignu, a da previše poverenja nije imala ni u socijalne radnike (potpuno opravdano) najbolje pokazuje to što ih je mnogo puta pitala šta će biti sa Nevenkom.

POMOGLA JE BAKI, ALI JE I SAMA IMALA PROBLEME…

Ne, nije to mala stvar, ali kada čujete život ove žene, postaće vam jasno zašto je ona dupli heroj.Marica Lazić daleko je više od građanke koja je pomogla nepoznatoj ženi.

Snalazi se kako ume i zna, ima privatan biznis. Proizvodi ukrase od papira, a sve to prodaje upravo on – Nemanja, dečak koji je i pronašao Nevenku.

Njen suprug je nastradao pre nekoliko godina, a ona je ostala da bude i otac i majka maloj deci, sa minimalnim primanjima.Naime, ona ima troje dece, zbog svojih zdravstvenih problema rano je penzionisana. Ipak, životnim problemima tu nije bio kraj.

Nevenka je dok pišem ovo verovatno stigla u prihvatilište, a mi ćemo je uskoro nazvati da je pitamo kako joj se sviđa novi dom.

Teška životna situacija i sva nedaća nisu je sprečila da zaboravi da bude ono što bi svako od nas trebalo – čovek.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/