UČENIKU (16) KOJI JE KRVNIČKI PRETUKAO PROFESORA ODREĐEN PRITVOR: Polomio mu lobanju, škola otkazala aktivnosti

Učenik koji je napao i tom prilikom ozbiljno povredio profesora u tehničkoj školi “9. maj” saslušan je danas kod sudije za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana, saznaje Kurir.

 

– Odbrana će uložiti žalbu u zakonski redviđenom roku koji je tri dana – rekao nam je izabrani advokat osumnjičenog maloletnika, Luka Labus.

Podsetimo, profesor S. Z. iz Tehničke škola “9. maj” iz Bačke Palanke smešten je u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine jer je zadobio teške telesne povrede kada ga je napao bivši učenik te škole.

 

“Škola je o događaju obavestila i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Odmah je sazvan i Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Republička prosvetna inspekcija dostavila je informacije Pokrajinskoj prosvetnoj inspekciji na postupanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovim događajem”, kažu u Ministarstvu za Kurir.

 

Oglasio se MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole.

Sumnja se da je, juče, u hodniku škole, koju je ranije pohađao, udario šezdesetpetogodišnjeg nastavnika i naneo mu tešku telesnu povredu.

Šesnaestogodišnjak će, u zakonskom roku, biti priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu.

 

Škola otkazala proslavu

Tehnička škola “9. maj” u Bačkoj Palanci je nakon jučerašnjeg fizičkog napada učenika na profesora S. Z. tokom časa, otkazala današnju proslavu podvodom dana škole u znak podrške kolegi. Održana je i vanredna sednica Nastavničkog veća.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:      INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin