U Umagu ostavili bebu od 7 mjeseci u vrućem autu: Dijete su spasili vatrogasci!

Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječija kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas, rekli su šokirani umaški vatrogasci…

– Mala beba je do našeg dolaska bilo zaključana u vozilu na suncu 45 minuta. Čim smo dobili dojavu od strane jednog građanina koji je odmah dojavio, dva naša djelatnika krenula su na intervenciju spašavanja tog malog života. Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne. Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu – kazao je zapovjednik umaških vatrogasaca, Bojan Štokovac.

Prema njegovom riječima temperatura u vozilu iznosila je preko 50 stupnjeva Celzijevih i dijete je bilo znojno i vidno uznemireno.

Neslužbeno, riječ je o bebi staroj oko 7 mjeseci.

– Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječija kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas – rekli su umaški vatrogasci.

Dojava o ovom događaju stigla je u 12.45 sati a samo nekoliko minuta kasnije, dijete je bilo na sigurnom, izvan užarenog automobila.

Nakon što su vatrogasci bili primorani razbiti staklo na vozilu, pozvana je hitna pomoć koja je i pregledala bebu te utvrdila kako, na sreću nije ozlijeđena.

– Iz predostrožnosti je beba prebačena u bolnicu u Izolu. Riječ je o stranim državljanima, a vozilo je bilo parkirano na suncu, kod jednog hotela. Kada su roditelji bebe stigli, vjerujte, najmanje smo komunicirali s njima, najvažnije nam je bilo spasiti bebu, i da bude dobro – rekao je umaški zapovjednik.

Razbili su staklo sa suprotne strane od one gdje je bilo dijete, posebnim alatom i izvukli dijete. Vatrogasci kažu da su ljeti, na žalost takve situacije sve češće.

– Da je bilo desetak minuta duže u vozilu, ne bi sve završilo baš dobro. Pola sata ili 45 minita u vozilu na suncu temperatura se diže i na 55 stupnjeva i to može završiti dosta teško- rekao je umaški zapovjednik.

Roditelje je preuzela Istarska policija koja provodi izvide.

– Policija je oko 13 sati zaprimila dojavu da su umaški vatrogasci iz zaključanog vozila izvukli bebu. Policija utvrđuje sve okolnosti događaja – rekla je Nataša Rogić iz PU Istarske.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)