U Tuzli Radnik Pao S 11 Metara I Poginuo

0

Nesreća u radu u kojoj je poginuo 33-godišnji radnik iz Zavidovića dogodila se u utorak u tuzlanskom naselju Dokanj, navode iz MUP-a TK.

 

 

On je pao s 11 metara visine, odnosno s hale koja je u izgradnji.

 

 

Policijska stanica Istok je u obaviještena jučer u 15:40 sati od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da je s objekta pao radnik.

 

 

 

– Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S.M. (1991) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao njegovu smrt – objavili su iz MUP-a TK.

 

 

Dežurna tužiteljica u saradnji s istražiteljima OKP PU Tuzla je obavila uviđaj, a na terenu je bio i vještak zaštite na radu.

 

 

– Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti – naveli su iz Tužilaštva TK.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:           INSTAGRAMU             I           FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *