U Novom Pazaru proglašena vanredna situacija zbog jakog nevremena, upućen apel građanima

0

Probleme i štetu nastale vremenskim neprilikama građani mogu prijaviti Sektor za vanredne situacije, na broj telefona 1985.

 

Usled ​​obilnih kiša praćenih gradom, Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije.

 

 

“Povećani su vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške a situacija je naoubiljnija na području Trnavice, a prema dojavama meštana, nvdosta seoskih puteva je neprohodno.

 

Sva mehanizacija javnih preduzeća, privrednih subjekata je na terenu kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u prvobitno stanje”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje rečnih tokova.

 

 

Gradski štab apeluje na građane da u vreme nepogoda budu u svojim kućama, a naročito brinu o kretanju dece koja idu u školu . Po građanima je najbezbednije da se pridržavaju upozorenja i obaveštenja Štaba, da izbegavaju približavanje rečnim obalama i da naročito obraćaju pažnju na bezbednost dece u naselju oko reke.

 

Probleme koji eventualno mogu da nastanu usled novih padavina, kao i štete prouzrokovane obilnim kišama i gradom, građani mogu prijaviti Sektor za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja).

 

Ekipe su na teren izašle nakon prvih prijava građana, javna preduzeća i drugi subjekti suočeni su u teškim uslovima, ali prema rečima Ismaile Dupljaka, rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije, kiša je stala i ulice su prohodne iu onim delovima Novog Pazara gde je došlo do zastoja u slivanju vode u kanalizacionoj mreži. Brojne ekipe dežuraće duž rečnih tokova i na drugim lokacijama iu noćnim satima. (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:          INSTAGRAMU          I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *