Connect with us

Sudbine

U kući punoj miševa više su gladni nego siti: OVO JE TEŠKA SUDBINA ovih mališana

Published

on

Moji unuci više su gladni nego siti, nemaju kupatila, sobe, odjeće ni obuće i to je bol od koje se ne mogu oporaviti, kroz suze objašnjava baka Milena Jelača iz sela Verija kod Kozarske Dubice koja zajedno sa snahom, sinom i njihovo dvoje djece živi u nepodnošljivim uslovima.

Ova petočlana porodica živi u kući punoj miševa. Zidovi se orušavaju, nemaju podova, ni mokrog čvora.

“To mene spopadne, zaboli od muke, ne mogu to gledati. Nemaju svoje kuće da legnu kao ostala djeca”, priča baka za portal dnevnick.com.

Ona kaže da u kući niko ne radi i da im je težak život.

“Boli me kad traže nešto da jedu, a nema dovoljno. Ide taj dragi Božić, oni nemaju pečenice, nemaju za šta kupiti. Nemaju djeca pečenice. To je meni teško, to je moj najveći udarac”, ispričala je Milena.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Sudbine

Ovako izgleda soba naših gastarbajtera u Nemačkoj: Dobro obratite pažnju na detalje!

Published

on

Mene je, dakle, ta soba, koja je bila jedna 3 puta 4 metra veličine, terala da skupljam ideje koje izlaze iz glave. Ja nemam samo 2 oka, nego 6 očiju, mogu da vidim i shvatim stvari koje drugi ne primećuju. Dovoljno je da šetam gradom i snimim ono što će se posle nacrtati

Na izložbi u Muzeju istorije Jugoslavije postavljena je verna rekonstrukcija gastarbajterske sobice u kojoj je Drago Trumbetaš boravio dok je bio na prinudnom radu u Nemačkoj. Ovako je sobica izgledala u vreme SFRJ,“…

Iako su marljivo i teško zarađenim novcem, koji su slali svojim porodicama, milioni gastarbajtera godinama pomagali bivše države, na te se ljude često gledalo podrugljivo.

Službena ih je politika nekadašnje Jugoslavije ignorisala ili proganjala. Takvu je sudbinu doživeo i jedan od najzanimljivijih hrvatskih umetnika.

Drago Trumbetaš se u ovoj sobi nakon radnog dana prepuštao likovnim istraživanjima.

Taj prostor bio je Trumbetašu važan jer ističe da mala soba podstiče genijalne ideje, a u velikoj se sobi one izvode.
Mene je, dakle, ta soba, koja je bila jedna 3 puta 4 metra veličine, terala da skupljam ideje koje izlaze iz glave.

Ja nemam samo 2 oka, nego 6 očiju, mogu da vidim i shvatim stvari koje drugi ne primećuju. Dovoljno je da šetam gradom i snimim ono što će se posle nacrtati – priča Trumbetaš.

Vešto Trumbetaševo oko zabeležilo je tako i poznati crtež turskog dečaka koji se igra u parku dok su druga deca u školi.

– Gde god sam bio, stalno sam razmišljao o tome da skupim što više materijala, skica, svaki dan sam vodio dnevnik, pratio sve nemačke novine i časopise – dodao je Drago.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Sudbine

Suprug je ostavio zbog mlađe žene – Godinu dana kasnije su se sreli a jedna stvar ga je uništila!

Published

on

Muškarci su takvi da će često prevariti i ostaviti ženu zbog neke mlađe. Ovo je jedan takav slučaj. Obično ti muškarci ostave svoju ženu zbog mlađe jer su iskompleksirani. Imponuje mu to što ih je primjetila mlađa i misle da su frajeri, a ustvari su jadni.

To su obično oni muškarci kod kojih žena vodi računa o svemu, pa onda sama zbog svih obaveza zaboravi na sebe, zapusti. Umjesto da joj njen muž pomogne, izvede je negdje, on je ostavi.

 

Najlakše je to. Tada zanemaruje sve što je radila, brinula o djeci, poslu.. Bitno je da je našao zabavu. Zato žene nađite vremena i za sebe, nemojte da muž nema obaveza. I on treba brinuti o djeci.

 

Ovdje je bio takav slučaj gdje je žena preuzela brigu o svemu, a njen muž je imao ljubavnicu koja je bila mlađa od njega. Svojoj ženi je saopštio da želi razvod. Tako bi živio sa ljubavnicom, a djecu bi viđao s vremena na vrijeme.

 

Njegovoj ženi je bilo teško, ali morala je nastaviti dalje. Muž je mislio da će biti sretan sa ljubavnicom.Kada je počeo živjeti s njom, vidio je da život s njom, sve, ali nije lijep. Iskorištavala ga je, nije imala dobar odnos s djecom i nije se trudila.

 

Vidio je šta je uradio. Nakon godinu dana je sreo svoju bivšu ženu i ostao bez teksta. Izgledala je tako lijepo, sretnije nego ikada još je i napredovala. Ona je našla nekog ko će je cijeniti, a on je ostao posramljenog izgleda.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Sudbine

Emotivna priča: PRONAŠAO MAJKU NAKON 54 GODINE!

Published

on

Brusa Holivuda, bivšeg pukovnika ratnog vazduhoplovstva je dok je bio dijete usvojio američki par sa prebivalištem u Japanu.

Iako su ga uvijek nagovarali da potraži svoju biološku majku, on je uporno odbijao sve dok nije doživio srčani udar. Tada je ležao u kolima hitne pomoći i u njemu se probudila želja da je kontaktira. Kada se oporavio počeo je da traži ženu koja ga je dala na usvajanje američkom paru 1960. godine.

U potrazi mu nisu mogle pomoći američka i japanska ambasada, kao ni privatni istražitelj. Tada je Brus sjedio pored drugog vojnika u kafiću na aerodromu. Spomenuo mu je neuspješnu potragu za biološkom majkom, te mu je drugi muškarac ponudio svoju pomoć.

Holivud mu je dao sve prikupljene informacije, a deset dana kasnije dobio je poziv od japanske ambasade. Osoba zadužena za odnose sa javnošću rekla mu je da su pronašli njegovu majku koja će ga pozvati za 10 minuta, ali da ne zna engleski.

Ipak, to njega to ga nje obeshrabrilo, te je počeo da traži prevodioca. Ubrzo nakon toga, prvi put poslije 45 godina ugledao je majku Nobue Ouchi. Ona je od uzbuđenja i sreće svo vrijeme plakala.

U razgovoru je otkrila da mu je upravo ona dala ime Brus, a zatekla ga je njena bezuslovna ljubav iako su razdvojeni gotovo pet decenija. Počeli su da posjećuju jedno drugo u Americi i Japanu, a tokom godina postali su jako bliski. Brusa je dirnula činjenica što je Nobue svoj restoran nazvala po njemu.

Presretna majka svom je sinu dala i papir s informacijama o biološkom ocu pa je Bruce upoznao starijeg brata koji se oduševio njegovim pozivom.

Od svih divnih trenutaka vojnik priznaje da mu je najdraži onaj kada mu je majka tokom prvog poziva otkrila da je znala da će se jednog dana vratiti i da se nikad nije udala jer je “u njenom srcu bilo mjesta samo za jednog čovjeka” – Brusa.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

Prati nas na Facebook

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala

error: Content is protected !!