U Americi Sarajlija sahranjen u arapsko groblje, jer je bosansko preskupo: DŽABA MU ŠTO JE SEID MUSLIMAN, U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI BEZ 18.000 DOLARA NE ŽELE DA PRIČAJU

Priču o sudbini Seida Alagića koji je živio u SAD podijelio je Refik Ćoralić, jedan od onivača grupe Bosanske kulturne non-profit organizacije pod nazivom BACA – Bosnian American Cultural Association, Inc. of Jacksonville, FL.

 

Ćoralić je zajedno sa Šabom Bajramoviućem skupljao novac da se ovaj čovjek dostojanstveno sahrani jer porodica nije imala novca, potrošili su sve na njegovo liječenje.

 

„Obraćam vam se s tužnom vijesti da smo, u kratkom vremenu, još jednog građanina izgubili. Seid Alagić je nakon duge i teške borbe s opakom bolešću izgubio bitku. Borba koja ga je iscrpljivala ostavila je njegovu porodicu bez ikakvih finansijskih sredstava. Iza njega ostaju njegova supruga, koja nije zaposlena, te kćerka koja je tek nedavno počela raditi, tekst je koji je podijeljen u apelu za pomoć.

 

Skupljeno je oko 8.000 dolara što je bilo dovoljno da se Seid sahrani u arapsko groblje. Ono namjenjeno za Bosance dvostruko je skuplje.

 

„Poštovani prijatelji i pratioci našeg FB profila (Januara 9, 2024. godine) smo moja malenkost i gospodin Šaba Bajramović ukopali/sahranili gospodina/mehruma Seida Alagića u arapskom groblju na Hadges Blvd. Nismo imali dovoljno novaca da ga sahranimo u našem Islamskom groblju na Beach Blvd.

 

Srećom da smo imali i arapsku soluciju koja je koštala za nečlanove cirka $4,400. Apelom je skupljeno $1,300 a od gospodina Šabe Bajramovića smo dobili donaciju u iznosu od $3,100 – hvala puno Šaba a hvala puno i ostalim donatorima, Bog vas nagradio. Posebna zahvalnost ide arapima, baš su nam izašli u susret Bog i njih nagradio…

 

Ono što ove humane ljude čudi je da Islamska zajednica u SAD za ukop nečlanova traži 18.000 dolara. Ovu humani ljudi najavili su da će nesretnom Seidu izgraditi spomenik. (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–      KLIKNI OVDJE       www.rbsm-serije.com

Pratite nas na      INSTAGRAMU      I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin