Tuzno pismo upuceni kceri od majke: “Nemoj me stiditi kada me noge izdaju, ja sam te ucila hodati…”

0

Bivsi suprug me ostavio nakon dvije godine braka jer je po njegovim rijecima saopstio mi da sam ja neplodna i da ne mogu da zatrudnim prirodnim putem.

 

Ali ono sto me najvise zabolelo i rastuzilo jesu rijeci moje majke “Moras ga razumjeti sine, jer sta ce on bez djeteta, ne moze to tako…”

 

Od tog dana i tog trenutka ja sa njom nisam progovorila ni ti rijeci a to je bilo prije 13 godina tako. Ja danas imam divnog supruga i dva dječja blizanca koje sam dobila zaceet IVF i sada su djeca od šest godina.

 

Moja majka je umrla ali unuke nikada nije ni upoznala. Sestra mi je to zamjerila ali nije mi zao i ne kajem se jer se nismo pomirile i sto nije unuke nikad vidjela.

 

Ali mi često zaboravimo koliko je jaka ljubav od roditelja. Nema jace od majcine. Kada odrastemo napustimo roditeljsko gnijezdo i kada oni ostare jako često zaboravimo s koliko su ljubašvi, strpljenja i brige odgajali a isto tako zaboravimo da smo radi njih danas tu gdje jesmo.

 

Emotivno pismo jedne majke kceri je mnoge naučilo mudrosti. Sjetimo se sada svi koliko nas roditelje vole i koliko im treba biti zahvalni jer smo nam pružili priliku da budemo dok odrastamo.

 

“Draga moja djevojcice jednog dana kada shvatis da starim, molim te da imas strpljenje ali prvo pokusaj da razumijes kroz sta ja sve prolazim u tim datim trenutcima.

 

A ako razgovaramo pa ja nešto ponovim po hiljadu puta nemoj me prekidati i govoriti “To si rekla maloprije” “Molim te slušaj me, jer mi treba to.”

 

Pokusaj se sjetiti kada ste bili mali pa sam vam citala jednu te istu pricu svako vece pred spavanje. Ako se ne zelim istusirati ne ljuti se na mene. Sjecas se kada si bila mala i jurila sam te da se okupas.

 

KAda vidite da sporo napreduje u novoj tehnologiji, molim vas dajte mi vreemna da naučim a nemojte me gledati kao budali. Sjeti se sreco moja da sam te naucila mnogim stvarima, kako se obuci, kako se cesljati.

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU    I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *