Tužio firmu jer mu je bilo DOSADNO na poslu: Kad su nadređeni videli presudu, SLEDILI su se

Tužio firmu jer mu je bilo DOSADNO na poslu: Kad su nadređeni videli presudu, SLEDILI su se

Pretrpeo je “oblik zanemarivanja”

 

 

Frederik Desnar iz Pariza tužio je firmu u kojoj je radio jer mu je posao bio “dosadan”, a on se osećao kao da “nije zaradio platu”.

 

Kompanija sada mora da mu isplati 40.000 evra jer je sud, verovali ili ne, presudio u njegovu korist.

 

Frederik Desnar se vratio da radi za francuskog proizvođača luksuznih parfema “Interparfums” nakon sedam meseci bolovanja. On je na bolovanju bio zbog epileptičkog napada koji je doživeo tokom vožnje što je rezultiralo nesrećom zbog koje je nekoliko dana bio u komi, piše Fenix magazin.

 

Iako je bio vredan radnik, po povratku s bolovanja firma ga je navodno potpuno zanemarila. Provodio je vreme obavljajući “poslove za predsednika” Interparfumsa. Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i niko nije mario hoće li se pojaviti na vreme, i tako četiri godine, prenosi Večernji list.

 

– Nisam imao više energije ni za šta. Osećao sam se krivim i sramio se što nisam zaradio platu, a dobio sam je. Imao sam utisak da sam nevidljiv u firmi – rekao je Frederik Desnar na sudu.

 

Viktor Biljbo, Desnarov advokat, rekao je da postoji veza između posla i pogoršanja njegovog zdravlja. Advokati kompanije su u odbrani tvrdili da Desnar nikada nije rekao ništa o tome da mu je dosadno.

 

Desnar je 2020. godine podneo tužbu radnom sudu i tražio 360.000 evra odštete. Iako je kompanija tvrdila da se Desnar nikada nije žalio, sud se složio da je “zanemarivanje oblik uznemiravanja”, a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Pariski žalbeni sud.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin