Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mladić (23) osumnjičenog za obljubu bratanice (9)

Mladić je uhapšen zbog sumnje da je u više navrata, u svojoj kući i u kući svog brata u selu Lipovac, neprimereno po intimnim delovima tela dodirivao i ljubio devojčicu

 

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv L.S. (23) iz sela Lipovac kod Ražnja zbog sumnje da je u dužem periodu seksualno zlostavljao ćerku rođenog brata koja je u vreme otkrivanja slučaja imala samo devet godina, saznaje Blic.

 

Optužnicom VJT Niš L.S. se sumnjiči da je počinio krivično delo obljuba sa detetom za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 12 godina zatvora. Viši sudu u Nišu potvrdio je optužnicu protiv L.S. ali ona još uvek nije postala pravosnažna. Nakon što optužnica stupi na pravnu snagu, biće zakazan i termin početka suđenja.

Mladić je uhapšen zbog sumnje da je u više navrata, u svojoj kući i u kući svog brata u selu Lipovac, neprimereno po intimnim delovima tela dodirivao i ljubio devojčicu. Prema nezvaničnim informacijama, seksualno zlostavljanje je trajalo dve godine a slučaj je otkriven nakon što je devojčica ispričala ocu šta joj radi stric. Podneta je prijava policiji pa su lisice na ruke stavljene osumnjičenom 12.septembra 2023.godine.

 

“Devojčica je roditeljima rekla da ju je osumnjičeni pipkao po intimnim delovima i ljubio od njene sedme godine. Navela je da se to dešavalo kod osumnjičenog, ali i u njenoj porodičnoj kući. On bi je napao kada su joj roditelji na poslu ili kada bi joj baka otišla u komšiluk. Šokirani roditelji napastvovane devojčice su odmah sve prijavili policiji, koja je ubrzo uhapsila pedofila. Dete je poslato kod lekara, koji je utvrdio da ima povrede po genitalijama, ali da to nije zbog seksualnog odnosa” – rekao je ranije izvor dobro upućen u slučaj.

 

Nakon hapšenja L.S. je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Nišu gde je izneo odbranu. Nakon saslušanja određen mu je pritvor rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu uz obrazloženje da osumnjičeni ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

 

Komšije iz sela šokirane

Slučaj je šokirao žitelje ovog malog sela u okolini Ražnja zato što je osumnjičeni bio uvek ljubazan i nikada nije pravio problem. “Šta li mu je bilo u glavi? Po selu se svašta priča, kažu da devojčica ne izlazi iz kuće. Ne mogu ni da zamislim koliko je propatila” – pitale su se uznemirene komšije nakon što se saznalo za jezivi slučaj.

 

Meštani su tada novinarima naveli da L.S. ne živi u istoj kući sa bratom i njegovom decom te da je bio oženjen ali da ga je navodno žena napustila. “On živi sa sa majkom a drugi brat sa ocem , ćerkom i sinom. Bio je oženjen ali se razveo. Nema decu, i ne znam u kakvom je odnosu sa bratom, ocem devojčice. Viđali smo ih zajedno, ali jedno oni znaju šta se dešava u njihovoj kući” – ispričali su ranije meštani Lipovca.

 

Jedina koja je branila osumnjičenog, po pisanju medija, bila je njegova majka koja je navela da mu je slučaj navodno namešten ali da ne može da govori o tome.

 

Minimalna kazna 5 maksimalna 12 godina zatvora

Za krivično delo obljube sa detetom iz člana 180 Krivičnog zakonika minimalna kazna, ukoliko se pravosnažno dokaže krivica, iznosi pet godina. Maksimalna kazna za onog “ko izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa detetom”, iznosi 12 godina zatvora.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE               www.rbsm-serije.com

Pratite nas na              INSTAGRAMU             I          FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin