Tuga u Bačkoj Palanci: Deda i unuk stradali od strujnog udara, kvar prijavljivan 27 puta

Problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula

 

Trinaestogodišnji dečak, nastradao je u ponedeljak uveče od posledica strujnog udara u Bačkoj Palanci. Pre dečaka, na takav način je nekoliko dana ranije poginuo i njegov deda Z. Ž. (66), pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu.

Problem sa kablovima je nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio, piše RTS.

 

“Elektrodistribucija Srbije” saopštila je da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Kako RTS saznaje, komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio.

 

Na taj način je prethodno, 22. jula, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, poginuo i dečakov deda.

Elektrodistribucija: Državni organi utvrđuju činjenice i prikupljaju dokaze

Na pitanje o tom događaju oglasila se saopštenjem i “Elektrodistribucija Srbije”.

 

“Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke”, ističe “Elektrodistribucija Srbije”.

U vezi sa tragičnim događajem, dodaje, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi “Elektrodistribucija Srbije” Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)