Tu nema inflacije, ni gubitaka: ZNATE LI KOLIKO ZARAĐUJU PROSTITUTKE U HOLANDIJI

Tu nema inflacije, ni gubitaka: ZNATE LI KOLIKO ZARAĐUJU PROSTITUTKE U HOLANDIJI

 

Jedna od rijetkih zemalja u kojima je prostitucija potpuno legalizovana je Holandija, čiji glavni grad Amsterdam je poznat po čuvenoj ulici Crvenih Fenjera gdje turisti mogu pronaći preko 280 izloga sa prostitutkama. Pitanje koje je mnoge turiste zanima je koliko te djevojke zapravo zarađuju?

S obzirom da je sve u legalnim tokovima i prilično transparentno, iz turističke organizacije smo dobili i precizne odgovore.

 

Naime, djevojke, koje moraju biti starije od 21 godine, plaćaju rentu izloga između 100 e i 150 e u zavisnosti od toga da li iznajmljuju preko dana ili noću. Svoje usluge naplaćuju od 50 e pa naviše, za svega 15-20 minuta “posla”.

 

Kada se sve to sabere i oduzme, dolazimo do situacije da djevojke na mjesečnom nivou imaju bruto zaradu od 12.000 eura. To znači da bi ako je cijena usluga 50 eura mjesečno trebale imati oko 250 klijenata ( a ako je prosjket 100 eura minimum je 125 klijenata.

 

Međutim, kada se odbiju porezi, renta i ostale dažbine, dolazimo do čistih 8000eura.

 

Imajući u vidu da je prosječna zarada u Holandiji 2800eura, lako je izračunati da kraljice noći zarađuju i do tri puta više od običnih građana. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin