TRAGIČAN KRAJ MATURSKE EKSKURZIJE: Najmanje 11 poginulih i desetine povređenih u strateškoj autobuskoj nesreći

Učenici su upravo proslavili maturu i bili su na školskom izletu kada je autobus iznenada izgubio kontrolu i nagnuo se ulevo.

 

Najmanje  11 ljudi  je poginulo i desetine povređeno kada je autobus koji je prevozio srednjoškolce na ekskurziju slupao na najvećem ostrvu u  Indoneziji , saopštila je policija u nedelju.

 

Autobus je prevozio više od  60 učenika i nastavnika  iz grada  Depoka  na ostrvu  Java  do  Lembanga , popularnog turističkog mesta, kada se slupao u subotu.

 

Učenici su upravo proslavili maturu i bili su na školskom izletu kada je autobus iznenada izgubio kontrolu i nagnuo se ulevo, udarivši u automobil i tri motocikla, rekao je portparol policije provincije Zapadna Java,  Jules Abraham Abast za AFP u nedelju.

 

–  Od poginulih putnika, devetoro su bili učenici, a jedan je bio nastavnik  – rekao je Abast.

 

U nesreći je takođe poginuo  jedan motociklista , teško povređeno  13 osoba , a lakše povređeno  40 osoba , dodao je on.

 

 

Šef lokalne saobraćajne policije  Undang Sjarif Hidajat rekao je za televiziju Kompas da sumnja da su se kočnice autobusa pokvarile pred sudara.

Abast je rekao da policija još uvek istražuje uzrok nesreće.

 

Podsetimo, u odvojenom incidentu, u  Sankt Peterburgu  je broj poginulih nakon pada autobusa u reku  Mojku  dostigao sedam, saopštilo je gradsko odeljenje ruskog  Istražnog komiteta  na svom Telegram kanalu.

 

–  Broj smrtnih slučajeva usled pada autobusa u reku Mojku je porastao na sedam  – navodi se u saopštenju.

 

U petak popodne, vozač autobusa je izgubio kontrolu pri skretanju. Vozilo je probilo ogradu i palo u vodu. Prema preliminarnim podacima, u autobusu je bilo oko 20 ljudi.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:            INSTAGRAMU            I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin