Connect with us

Aktuelno

TRAGEDIJA u domu Tare i Danijela: Njihova Sofija (1) zaspala ZDRAVA, a ujutru je pronađena MRTVA

Published

on

Uveče je legla kao da je prehlađena, ali je već ujutru odbijala hrani i nije imala apetit

 

Mama Tara (37) je primetila da njenoj ćerki Sofiji curi nos, ali je to povezivala sa činjenicom da joj rastu zubići.

 

Uveče je legla kao da je prehlađena, ali je već ujutru odbijala hrani i nije imala apetit. Sasvim iznenadno, glava deteta je pala napred i njeni užasnuti roditelji su shvatili da ne može da otvori oči. Par je svoju devojčicu hitno odvezao iz svog doma u Borehamvudu u Hertfordširu u bolnicu. Samo nekoliko sati kasnije, Sofija je nažalost pala u nesvest i više se nije probudila.

 

Sofija je umrla od retkog stanja mozga zvanog arteriovenska malformacija (AVM) – abnormalne veze između arterija i vena koja remeti normalnu cirkulaciju krvi. Sada Sofijini roditelji dele svoju priču dok pokušavaju da podignu svest o bolesti.

 

– Sofija je u ponedeljak uveče otišla u krevet srećna i zdrava beba, a do utorka popodne je bila van svesti – ispričala je njena majka.

 

Agonija se nastavljala. Očekivali su da im doktori nešto kažu i da dođe do poboljšanja stanja. Ali se to, nažalost, nije desilo.

 

Tara je pogledala svoju ćerku i rekla da misli da je videla poslednji dah. „Počela sam da vrištim“, rekla je.

 

– Ušla sam u bolnicu sa svojim jednoipogodišnjim detetom, a otišla sa uspomenama na nju. Bilo mi je slomljeno srce.

 

Doktori su ih upozorili da se raspitaju da li je trudnoća bila problematična da bi zaključili zašto je došlo do tog problema. Sofijina mama je rekla da dok je imala gestacijski dijabetes tokom trudnoće sa Sofijom, nikada nije bilo nikakvih drugih problema. Opisala je Sofiju kao ‘divnu srećnu bebu’, devojčica je bila čila i zdrava i nikada nije imala neke ozbiljne zdravstvene probleme.

 

– Stalno su me pitali da li je ikada imala napade ili probleme sa govorom ili očima, ali nije imala ništa – bili su tako šokirani. Posle jednog dana u bolnici otkriveno je da je Sofija pretrpela AVM.

 

Tara je rekla da je “sve bilo mutno” i da su je lekari stalno upozoravali da joj je ćerka zaista loše. Činilo se da Sofija nije imala nikakve bolove i nije imala napade – što znači da zaista nije bilo mnogo znakova da se njeno stanje pogoršava.

 

– Njen razvoj je tekao kao kod svakog drugog deteta njenog uzrasta. Puzala je, hodala i govorila nekoliko reči i nikada nije bila u bolnici – dodala je ona.

 

Tek kada je pala u nesvest i došla na detaljna ispitivanja, saznali su da je u pitanju bolest mozga arteriovenska malformacija.

 

Šta je arteriovenska malformacija?

Arteriovenska malformacija je splet loše formiranih krvnih sudov. Takvi sudovi su skloniji jačem krvarenju nego kod krvnih sudova koji imaju normalnu funkcij i mogu se pojaviti bilo gde u telu. AVM mozga su od najopasniji zbog oštećenja arterija koje izazivaju kada krvare. Ako se krvarenje dogodi u mozgu, to može izazvati moždani udar koji može biti potencijalno opasan po život. Veoma je retka pojava i javlja se kod manje od jednog procenta opšte populacije.

 

Uzrok: Nije poznato zašto nastaje AVM. AVM na mozgu je obično urođen, što znači da se neko rodi sa tim problemom, ali obično nije naslednan. Ljudi verovatno ne nasleđuju AVM od svojih roditelja i verovatno ga neće preneti na svoju decu. Smatra se da nastaju kada se krvni sudovi loše formiraju u materici.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Aktuelno

Zviceru niko ne može da uđe u TRAG: Menja prebivalište na mesec dana, a evo gde je pronašao UTOČIŠTE

Published

on

Radoje Zvicer od aprila prošle godine, kada mu se izgubio svaki trag, na mesec dana menjao je mesto prebivališta, a na spisku zemalja u kojima je boravio navodno su Turska i Iran, tvrde dobro obavešteni izvori iz bezbednosnih struktura.

Podsetimo, u petak uveče pojavila se nezvanična informacija da je vođa kavačkog klana ubijen ili ranjen u Panami. Sam događaj obavijen je velom tajne, a advokat Miloš Vuksanović, koji zastupa porodicu Zvicer, rekao je da ne može ni da potvrdi niti da negira ovu vest, jer s klijentom nema komunikaciju.

Prema pisanju panamskih lokalnih medija, u ovoj zemlji se u petak jesu dogodila ubistva, o čemu je obaveštena i crnogorska policija. Međutim, portal Standard je objavio da je Uprava policije obaveštena da nijedna od žrtava ipak nije Radoje Zvicer.

Jure se

– Upitno je da li je Zvicer uopšte i bio u Panami. Ubijeni muškarci, kako se ispostavilo, čak ni ne odgovaraju njegovom opisu. On je, navodno, boravio u Istanbulu u vreme ubistva svog najvećeg neprijatelja, vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, a odatle je otišao u Iran – priča izvor iz bezbednosnih struktura.

– Prema nekim operativnim podacima, sumnja se da se iz Irana uputio u Abu Dabi i Dubai, ali je upitno da li je odatle zaista uspeo da stigne do Paname. Izvor navodi i da je sada jasno da se pripadnici kavačkog i škaljarskog klana jure po svim kontinentima.

– Atentati su vršeni po gotovo celoj Evropi, a bilo je slučajeva i da su pripadnici klanova ubijani i u Latinskoj Americi, gde naši kriminalci imaju dobre veze. Ovo je rat do istrebljenja i oni više ne prezaju ni od čega – kaže izvor.

Skrivanje

Gostujući u emisiji stručnjak za bezbednost Gordana Mišev objasnila je da je gotovo nemoguće da obaveštajne službe ne znaju gde se nalaze toliko bitne osobe iz kriminalnih organizacija.

– Situacija u kojoj se nalazi Zvicer nije život, nego skrivanje. Vođa “kavčana” je verovatno svakih mesec dana morao da menja prebivalište, identitet i ličnu dokumentaciju. Kada bi osetio ili saznao da mu se približavaju, nastavio bi dalje – objašnjava Mišev i dodaje:

– Posebno je interesantno to što je on od svih vođa kriminalnih grupa najviše bio u medijima. Za njega je vezivan mit da ga je nemoguće ubiti, bio je taj koji je uvek uspevao da se izvuče iz tih situacija, a ovo može biti još jedna situacija koja će potvrditi taj mit.

Krio se u Ukrajini

Ipak, najpoznatija lokacija na kojoj je boravio je Kijev. Naime, u maju 2020. godine na Zvicera suparnička ekipa pokušala atentat, a život mu je tada spasla supruga Tamara, koja je zapucala na napadače i oterala ih.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Aktuelno

Oglasio se Zelenski: OTMICA direktora nuklearke Zaporožje je čin ruskog terora

Published

on

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je sinoć da je otmica glavnog direktora ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje čin ruskog terora.

-Ovo je još jedan primer jasnog čina ruskog terora, za koji teroristička država mora da snosi sve veću kaznu, rekao je Zelenski u svom noćnom obraćanju.

Ruska patrola uhapsila je Igora Murašova u petak, saopštila je u subotu državna kompanija zadužena za elektranu, a Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da je Rusija potvrdila taj potez.

Šef IAEA-e pozvao je na oslobađanje Murašova rekavši da njegovo pritvaranje predstavlja pretnju za bezbednost.

-Glavni direktor IAEA-e Rafael Grosi izrazio je nadu da će se Murašov sigurno i brzo vratiti svojoj porodici, kao da će moći da nastavi svoje važne funkcije u postrojenju, objavila je agencija na Tviteru.

IAEA traži pojašnjenja

IAEA je bila u kontaktu s nadležnim telima tražeći pojašnjenja o njegovom privremenom pritvoru, za koji je rekla da ima “vrlo značajan uticaj” na njega i standarde nuklearne bezbednosti i zaštite.

Očekuje se da će Grosi naredne nedelje održati razgovore u Moskvi i Kijevu o stvaranju zaštitne zone oko nuklearke Zaporožje.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je u nedelju da ga je Grosi u telefonskom razgovoru uverio da IAEA “neće štedeti napore kako bi obezbedila oslobađanje direktora nuklearke Zaporožje koga je otela Rusija”.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Aktuelno

Dejan iz Zablaća: Da sam imao 50 VAGONA sve bih PRODAO: OGROMNA potražnja vlada za OVIM srpskim povrćem!

Published

on

Za vredne poljoprivrednike čačanskog kraja nema odmora. Sada je na red došlo vađenje krompira, a Vučkovići iz sela Zablaće koji ovo povrće gaje na 13 hektara ovih dana imaju pune ruke posla. Otkupna cena po kilogramu je na nivou prošlogodišnje i iznosi 50 dinara, mada je sada povrtarima dosta teže jer su cene repro materijala višestruko skočile. Ipak, kakva takva računica ipak postoji, a ono što raduje Vučkoviće jeste odlična potražnja za srpskim krompirom.

“Prinosi se kreću oko 50 vagona i sve već ima obezbeđen plasman na tržištu, a kolika je potražnja da smo imali još toliko i to bi sve prodali. Ogromna suša i nestašica na svetskom nivou diktiraju potražnju. Cena je mogla biti bolja imajući u vidu poskupljenje svega, ali je mogla biti i gora stoga se ne žalimo. Uz krompir uzgajamo i kupus, stoga se na taj način dovijamo kako bi ostvarili određenu zaradu. Znamo svi koliko je ovaj posao neizvesan i da se nikad ne zna kad će koja poljoprivredna kultura dočekati svojih pet minuta”, rekao je za RINU Dejan.

Vučkovići su na vreme shvatili da moraju biti konkurentni na tržištu, stoga njihova proizvodnja potpomognuta je savremenim tehnologijama. Кomore i skladišta doprinose očuvanju kvaliteta ovog povrća , ali se površine, usled visokih troškova , neće povećavati.

“Ogromna su ulaganja ukoliko bi se odlučili da proširimo površinu pod krompirom, a zarada ipak neizvesna. Ipak, deo naših oranica će uvek biti rezervisan za krompir, tu nema dileme jer je on poput hleba, neophodan na svim trpezama”, dodaje Dejan.

Decenijama unazad se porodično bave proizvodnjom krompira, u poslove su uključeni svi članovi porodice, Dejanovi roditelji, supruga i deca.

“Ovakve teške situacije poput rata korone, velikih suša samo još jednom potvrde da je najpametnija odluka koju smo doneli da svi porodično ostanemo na selu i radimo svoji na svome. Iako mnogi misle da će im možda u nekoj drugoj državi biti bolje, to je velika zabluda. Sve što nam treba priroda nam je već dala za razliku od drugih zemalja koje nemaju ni ovakvu vodu, ni zemljište, ni šumu. Samo su potrebni trud i rad oko njih”, zaključio je ovaj domaćin iz Zablaća.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala