Tragedija u Austriji: Na skijanju poginula 14-godišnjakinja, umrla je ocu na rukama

Djevojčica je u srijedu, 3. januara, poginula u nesreći na skijanju u Austriji.

 

Četrnaestogodišnjakinja se zabila u stablo, nakon čega je od zadobivenih povreda preminula. O tome izvještava nekoliko austrijskih medija.

 

Prema policijskom izvještaju, djevojčica je navodno poznavala skijalište Rosshütte u Seefeldu u Tirolu i bila je iskusna skijašica.

 

Krenula je s ocem na skijanje, ali je potom zaostala za 57-godišnjakom. Kad je stigao do postaje u dolini, njegova kćerka nije bila s njim.

Nakon kratkog čekanja, vratio se sa skijaškim liftom i potražio djevojku na padini. Pronašao ju je na dnu padine. Četrnaestogodišnjakinja je nepomično ležala pored stabla.

 

Djevojka umire pred ocem

Kako navode mediji, 57-godišnjak je kćerki odmah pružio i prvu pomoć. Podršku su mu pružili ostali skijaši, a kasnije i spasioci na stazi koji su nakon poziva stigli na mjesto događaja, te liječnik hitne pomoći.

Na mjestu nesreće bio je i spasilački helikopter. No, djevojčica je uprkos mjerama reanimacije umrla pred očevim očima.

 

Imala je kacigu

“Na temelju uviđaja na mjestu nesreće može se pretpostaviti da je djevojka iz nepoznatog razloga sišla s padine i udarila glavom u stablo”, naveli su iz policije. Udarac je sigurno bio jak, jer je 14-godišnjakinja nosila kacigu.

Kacige su djelomično obavezne za skijaše u Austriji. Obavezne su u Salzburgu, Gornjoj Austriji, Štajerskoj, Donjoj Austriji, Koruškoj, Gradišću i Beču.

U Vorarlbergu je donesena preporuka za uvođenje obaveznog nošenja kacige. U Tirolu, gdje se nesreća dogodila, nema zakonske obaveze nošenja skijaške kacige, (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJT

KLIKNI OVDJE    www.rbsm-serije.com

Pratite nas na      INSTAGRAMU      I   FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin