To je zlonamerno! Olaf Šolc: “U Ukrajini ne može biti mira pod ruskom diktaturom” (VIDEO)

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je danas u obraćanju povodom 77. godišnjice kraja Drugog svetskog rata u Evropi 8. maja 1945, da u Ukrajini “ne može biti mira pod ruskom diktaturom”.

– Ukrajina to ne bi prihvatila a ne bi ni mi – rekao je Šolc u govoru emitovanom na nemačkoj televiziji, prenosi Dojče vele.

On je rekao da je uveren da ruski predsednik Vladimir Putin neće pobediti taj rat, koji je počeo 24. februara.

– Ukrajina će prevladati. Sloboda i bezbednost će pobediti, kao što su sloboda i bezbednost trijumrfovali nad potčinjenošću, nasiljem i diktaturom pre 77 godina – rekao je on.

On je podsetio da su se Rusi i Ukrajinci nekad borili zajedno i podneli velike žrtve da poraze nacističku Nemačku. A sad, kako je dodao ruski predsednik Vladimir Putin “hoće da potčini Ukrajinu, uništavajuću njenu kulturu i identitet i čak izjednačava svoj varvarski rat agresije sa borbom protiv Nacionalsocijaizma”.

– To je falsifikovanje istorije i zlonamerno je. Naša je dužnost da to jasno kažemo – rekao je nemački kancelar.

On je takođe govorio o četiri jasna principa kojih Nemačka spoljna politika treba da se pridržava oko rata.

Kao prvo naveo je da nema jednostranih nemačkih akcija, drugo što god radila Nemačka mora da vodi računa da zadrži sopstvenu odbrambenu sposobnost, treće da neće da uradi ništa što će naškoditi njoj ili njenim partnerima više nego Rusiji i četvrto neće doneti nijednu odluku kojom bi NATO postao strana u ratu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin