TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U AUSTRIJI: DEVET POVRIJEĐENIH, MEĐU NJIMA DRŽAVLJANI BIH

0

Najmanje devet osoba je povrijeđeno, uključujući i petomjesečnu bebu, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada je vozač (28) iz austrijskog Reid im Innkreisa direktno udario u automobil državljanke BiH (27).

 

U njenom automobilu su se nalazila troje djece, među kojima i njena petomjesečna beba.

 

U nesreći su učestvovala tri vozila. Vozač (28) je izgubio kontrolu nad vozilom, zakačio jedno vozilo, a zatim se frontalno sudario s automobilom državljanke BiH.

U njenom automobilu su se nalazili njeno sedmogodišnje dijete, petomjesečna beba, te 10-godišnje dijete njene sestre, koja je takođe bila u vozilu.

Na teren je izašlo šest spasilačkih ekipa, dva helikoptera i dodatne ekipe hitne pomoći. Također, tri vatrogasne ekipe su bile prisutne na mjestu nesreće.

U drugom automobilu, pored 28-godišnjeg vozača, nalazili su se njegova supruga i dvoje djece (2 i 6 godina). Prema informacijama policije, najteže su povrijeđeni petomjesečna beba i dvogodišnje dijete. Svi povrijeđeni su hitno prevezeni u bolnice u Braunau i Salzburgu.

 

Policija još uvijek istražuje uzrok nesreće, ali je vrlo vjerovatno da je mokar kolovoz zbog neprestane kiše doprinio gubitku kontrole nad vozilom.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:       INSTAGRAMU        I       FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *