“Telo mu je bilo IZBODENO, krvario je”: Saborac otkrio POSLEDNJU ŽELJU Nemca ubijenog u Ukrajini

Kako je naveo Bjernov saborac zvali su ga “Pancer” po nemačkom tenku kojim se vojska prvi put počela naoružavati tokom Drugog svetskog rata

 

Okolnosti pogibije nemačkog dobrovoljca Bjerna C. iz Branderburga, koji se priključio ukrajinskoj vojsci počinju polako da se rasvetljavaju.

 

Kako navodi najbliži Nemčev saborac, Bjern je 31. maja bio u drugoj smeni u osmatračnici, koja je granatirana oko pola sedam uveče. Bjern se tada nalazio napolju kod drvene ograde i zadobio je povrede upravo kada je ta ograda razneta u param parčad.

 

– Bio je još živ, ali mu je telo bilo potpuno izbodeno iverima i krvario je od tolikih rana. Pokušao sam sve, zaista sve, da zaustavim krvarenje, ali sam znao da je to nemoguće.

 

Dva sata kasnije bio je mrtav. Zapravo je želeo da se vrati kući u Branderburg kod svoje devojke i deteta – ispričao je vojnik za nemački medij Fokus onlajn.

 

Kako je naveo Bjernov saborac zvali su ga “Pancer”, po nemačkom tenku kojim se vojska prvi put počela naoružavati tokom Drugog svetskog rata:

 

– Uvek je bio ljubazan prema svima, jedan od najboljih ljudi koje sam poznavao. Bio je krupan i snažan, zato smo ga zvali Pancer.

 

Porptarol legije u kojoj se borio Nemac, Demijen Magru, nije želeo da komentariše okolnosti njegove pogibije, ali je naveo da su u protekle tri nedelje pala još tri legionara, koji dolaze iz Holandije, Australije i Francuske.

 

Kako nemački mediji prenose, dobrovoljac je preminuo u blizini Harkova još prošle nedelje, a njegova porodica ima puno pravo da računa na novčanu nadoknadu za njegovu smrt.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin