Švicarska / Peteročlana porodica skočila sa zgrade kad im je policija došla pred stan

Švicarska / Peteročlana porodica skočila sa zgrade kad im je policija došla pred stan

Četiri člana porodice umrla su u četvrtak u švicarskom ljetovalištu Montreux, a tinejdžer od 15 godina je u teškom stanju, nakon što su pali s balkona koji se nalazi na sedmom spratu zgrade.

 

Policija je objavila da se uzrok pada još istražuje, ali je isključila mogućnost da se u stanu nalazilo još osoba.

 

Švicarski mediji su objavili da se radi o porodici iz Francuske te da su skočili s balkona.

 

“Petero članova iste porodice palo je s balkona svog stana u Montreuxu koji se nalazi na sedmo spratu zgrade. Poginuli su muškarac, dvije žene i mlada djevojka, a adolescent je hospitaliziran u teškom stanju”, stoji u policijskom priopćenju koje prenosi Reuters.

 

Pali nakon što su policajci došli na vrata

Policija je saopćila da su uoči pada policajci otišli pred stan s nalogom za oca koji se nije javljao na pozive škole za provjeru školovanja njegovog 15-godišnjeg sina. Tinejdžer se školovao kod kuće.

 

Nakon što su pozvonili, policajci su čuli glas koji je dolazio iz stana i tražio da se predstave. Kad su to učinili, glas s druge strane im je prestao odgovarati te su se spremali napustiti zgradu.

 

 

Još su bili u zgradi kada je svjedok nazvao policiju i rekao da je više ljudi palo s balkona, rekao je Jean-Christophe Sauterel, glasnogovornik policije u Vaudu, kantonu u kojem se nalazi Montreux.

 

Sauterel je na konferenciji za medije rekao da lokalne vlasti obično šalju policiju da posjeti pojedince koji se više puta ne odazovu pisanim pozivima.

 

Rekao je da se jedno od djece koja su živjela u stanu školovalo kod kuće, što je legalno u Švicarskoj, ali zahtijeva rutinske provjere. Kada se roditelji ne odazovu na zahtjeve za te provjere, može ih pozvati policija, rekao je glasnogovornik policije, piše The New York Times.

 

U padu s balkona su poginuli otac od 40 godina, njegova supruga i njezina sestra blizanka (41) i 8-godišnja djevojčica, dok je 15-godišnji sin preživio,(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)