SVI jedemo OVO VOĆE na POGREŠAN NAČIN: Stručnjaci UPOZORILI na VEOMA bitnu STVAR

Niskokalorične, sočne i osvežavajuće, dinje su pored lubenica jedno od najomiljenijih plodova leta, ali da li znate da postoji vreme kada se ne preporučuje da ih jedete?

Nutricionisti kažu da, koliko god da ih volite, ovo voće (zapravo, dinje se svrstavaju u povrće, ali zbog slatkog ukusa svi ih smatraju voćem) ne bi trebalo da jedete odmah nakon ručka ili večere.

Dinja
foto: Profimedia

Zapravo, najbolje je da se počastite dinjom između ova dva obroka. Uz lubenice i krastavce, dinje spadaju u najhranljive i namirnice sa njvećim sadržajem vitamina, minerala i aminokiselina.

Nutricionisti preporučuju da svakog dana pojedete nekoliko kriški ovog sočnog voća, ali u određeno vreme, ukoliko ne da poremetite rad digestivnog sistema.

Zašto je ne treba jesti dinju odmah nakon jela?

Konzumiranje dinje odmah nakon obroka otežava organizmu da svari prethodno unetu hranu, a zatim i samo voće. I tu leži rizik da dinja počne da se “raspada” u želucu i stvori gasove. Nuspojave su i nadutost, probavne smetnje, gorušica… Ovi simptomi su prilično bolni i neprijatni, a mogu dalje da uzrokuju i poremećaj sna.

Dinja
foto: Profimedia

Međutim, ako ujutru, na prazan stomak, pojedete par kriški, ovi neprijatni simptomi će izostati. Otprilike pola sata nakon jela sve će se svariti.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE