Svemirski LASERI presecaju američko nebo: Snimljen “zid” zelenog svetla, zna se odakle dolazi (VIDEO)

Posle nedavne drame između SAD i Kine, koja se završila obaranjem kineskog balona iznad Atlantika, nakon što je preleteo američku teritoriju, digla se prašina oko čudnog snimka sa Havaja, koji se ponovo dovodi u vezu sa Kinezima.

U pitanju je misteriozni “zid” zelenih lasera koji je snimila Nacionalna astronomska opservatorija Japana 28. januara na planini Mauna Ke.  U početku su naučnici, uz objavljeni snimak, napisali da oni potiču sa američkog satelita, ali su kasnije u ispravci naveli da je u pitanju kineski satelit DAQI-1/AEMS.

Laseri su se pojavili na svega par sekundi i verovatno su ih emitovali instrumenti za merenje čestica u atmosferi ili reljefa, javlja lokalna televizija, na osnovu izjave američkih stručnjaka.

– U pitanju je neka vrsta topografskog mapiranja, a takođe se koriste za merenje elemenata u Zemljinoj atmosferi – rekao je astronom sa Univerziteta Havaji Roj Gal.

Međutim, prema toj proceni je skeptičan bivši marinac i pilot vojnih helikoptera Rej Leru, koji je prevozio dvojicu američkih predsednika Džordža V. Buša i Baraka Obamu.

– Po mom mišljenju, nisam siguran zašto bi Kinezi, jedni od najvećih zagađivača na planeti, skupljali podatke o zagađenju na ovoj strani Pacifika – smatra pukovnik u penziji.

Ipak, oba eksperta se slažu da nije u pitanju specijalizovani špijunski satelit jer je registrovan i sve vlade na svetu su upoznate sa njegovom orbitom. Vredi napomenuti da i SAD raspolažu sa takvim satelitima.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin