Supruga Zelenskog se oglasila PRVI PUT od početka rata: Svi POTRESENI onim što je rekla o Arseniju (14)

Supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska, u prvoj javnoj izjavi upućenoj globalnoj zajednici, govorila je o užasima rata, zahvalivši istovremeno na podršci međunarodne zajednice, ali i pozivajući zapadne zemlje da proglase zonu zabrane letova nad Ukrajinom.

U pismu objavljenom na zvaničnom sajtu ukrajinskog predsednika, Zelenska je navela imena pojedine dece koja su bila žrtve rata, prenosi BBC.

– Osmogodišnja Alisa koja je umrla na ulicama Ohtirka dok je njen deda pokušavao da je zaštiti. Polina iz Kijeva je poginula u granatiranju sa roditeljima. Geleri su pogodili 14-godišnjeg Arsenija u glavu i nije mu bilo spasa jer hitna pomoć nije stigla na vreme zbog jakih požara – navodi prva dama Ukrajine u tom pismu.

– Kada Rusija kaže da ”ne vodi rat protiv civila”, prvo navodim imena ove ubijene dece – napisala je ona.

Zelenska je zahvalila na podršci međunarodne zajednice i susednih naroda koji su primili izbeglice, ali je i ponovila pozive svog supruga, predsednika Zelenskog, da zapadne zemlje proglase zonu zabrane letova nad Ukrajinom.

NATO se, međutim, odupreo ovoj akciji jer bi to podrazumevalo vojno angažovanje zapadnih snaga u sukobu sa ruskim avionima.

– Ovim pismom svedočim i govorim svetu: rat u Ukrajini nije rat ”negde tamo”. Ovo je rat u Evropi, blizu granica EU – poručila je ona.

– Ako ne zaustavimo Putina, koji preti da započne nuklearni rat, neće biti bezbednog mesta na svetu ni za koga od nas – zaključuje ona u pismu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin