SUPRUGA JE 10 GODINA IZBEGAVALA INTIMNE ODNOSE: Kad sam pronašao lekarski izveštaj, bilo mi je sve jasno, zamrzeo sam je

Održavanje sretnog i uspješnog braka zahtijeva savladavanje raznih prepreka, uključujući potrebu za povjerenjem i otvorenom komunikacijom. Nažalost, otkrivanje partnerske nevjere nakon dugotrajne veze može biti duboko mučno iskušenje od kojeg se malo tko može u potpunosti oporaviti. Upravo je to situacija u kojoj se neočekivano našao jedan muškarac. Sve je počelo uznemirujućim otkrićem medicinskog nalaza njegove supruge, što je potaknulo prve sumnje.

 

Nakon što sam primio liječničko pismo koje potvrđuje da je moja žena zaražena spolno prenosivom bolešću, doživio sam prosvjetljenje – bila je nevjerna. Spoznaja o našem nedostatku intimnosti tokom proteklog desetljeća odjednom je dobila smisao, ostavljajući me potpuno slomljenom.

 

Naš brak, koji je trajao 23 godine s dvoje odraslih djece, na početku je cvjetao, ali dinamika se promijenila nakon dolaska naše djece, dovodeći nas do rastanka, što je situacija za koju sam vjerovao da je uobičajena. Ispovijest ovog supruga seže u prošlost od prije gotovo deset godina, kada su se pojavili prvi znakovi nesloge u njihovoj vezi.

 

Međutim, prije desetak godina krenula je na vikend u Pragu sa svojim suputnicama. Nakon njezina povratka naš se odnos dodatno pogoršao. Prestala je pokazivati ​​bilo kakve znakove ljubavi, a naš intimni život potpuno je stao. Ponudila bi razne izgovore, navodeći umor ili “ženske probleme”.

 

Na kraju sam došao do točke rezignacije i preselio sam se u drugu sobu. Od tog trenutka pa nadalje mučio me uporan osjećaj tuge, ali sam se pomirila s činjenicom da postoji više kao prijatelji nego kao romantični partneri. Samo prošlog mjeseca podvrgnuta je medicinskom zahvatu koji je zahtijevao boravak u bolnici, što sam navela da zatražim kopiju njezinog otpuštenog pisma kako bih joj pomogao u oporavku.

 

Na moje iznenađenje, otkrilo se da je dobila genitalni herpes. Svjestan sam da se radi o spolno prenosivoj infekciji. Odjednom mi je postalo jasno zašto se prije desetak godina potpuno povukla iz bilo kakvog oblika intimnosti.

 

Vjerojatno je dobila ovu infekciju od drugog muškarca tijekom svog putovanja u Prag. Uprkos njenom stalnom poricanju da je ikada bila nevjerna, siguran sam da ako se suprotstavim, neće biti iskren. Osjećam se potpuno sam i nisam siguran kako dalje. Tjeskoba izazvana ovom situacijom stvara mi ogromnu patnju, što me dalje od potraživanja savjeta na internetu.

 

Po primitku odgovora postalo je očito da je možda preuranjeno donositi konačne presude. Nekoliko pojedinaca je predložilo ideju da to ne znači automatski prijevaru, budući da virus herpesa može ležati uspavan u tijelu dulje vrijeme prije nego što se manifestira. Neki su ga pojedinci uspješno uvjeravali da je s obzirom na njegovu godinu razvod nepotreban, dok su ga drugi savjetovali da hitno prekine vezu sa suprugom zbog njezine nevjere i namjernog ugrožavanja njegove dobrobiti.

 

Bračna zajednica, sveta veza ukorijenjena u ljubavi i pripadnosti, predstavlja niz prepreka, trenutaka blaženstva i neprocjenjivih učenja. Služi kao partnerstvo između dvije osobe, utemeljeno na stupovima međusobnog divljenja, ohrabrenja i empatije. Unutar svetih zavjeta braka, parovi isprepliću svoj život, težnje, pobjede i nevolje, postavljajući temelje za zajedničku sudbinu.

 

Povjerenje je temeljna komponenta uspješnog braka, koja služi kao temelj za svaki uspješan odnos, bez obzira na prepreke s kojima se susreće. Osim toga, otvorena i iskrena komunikacija igra ključnu ulogu u njegovoj zdravoj bračne veze. Sposobnost otvorenog obraćanja bilo kojoj temi bez straha od kritike ili odbijanja potiče dublju povezanost i razumijevanje među partnerima.

 

Ipak, brak nije uvijek romansa iz knjige priča; izazovi i sukobi su neizbježni. Ključ leži u učenju kako zajedno prevladavati ove prepreke, njegujući međusobno poštovanje i pružajući nepokolebljivu podršku. Kroz te kušnje brak može postati još jači i otporniji.

 

Brojne su radosti koje prate instituciju braka. Čin dijeljenja dragocjenih trenutaka s vama dragom osobom, izgradnja obitelji i pružanje uzajamne podrške u ostvarivanju vaših težnji i želja doprinosi ogromnom zadovoljstvu koje brak donosi.

 

Od vitalne je važnosti pristupiti braku s praktičnim očekivanjima i posvetiti se njegovom neprekidnom održavanju i poboljšanju na dnevnoj bazi. Osnovni elementi predanosti, poštovanja, ljubavi i razumijevanja služenja kao temeljni stupovi za postizanje dugotrajne sreće i mira unutar granica braka.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin