SUMNJA SE DA SAMO ON ZNA GDE JE DANKINO TELO: “Pokazuje najviši stepen inteligencije i lukavosti” Evo šta je uradio posle hapšenja

Gde je telo Danke Ilić? Ovo pitanje se postavlja već mesec i po dana od kada je otkriveno da je dvogodišnja devojčica ubijena, ali do danas odgovora nema.

 

Kako se saznaje, sumnja se da samo jedna osoba zna gde je telo devojčice i to je Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, koji je priznao da ju je ubio.

 

“On pokazuje najviši stepen inteligencije i lukavosti. Ubrzo pošto je uhapšen promenio je advokata i deluje da misli samo na svoju odbranu. Zbog toga se sumnja da je upravo on ključan za pronalazak tela devojčice”, kaže izvor.

 

Do sada je ispitano 17 svedoka.

“Tužilaštvo je, takođe, naložilo veštačenje GPS uređaja iz službenog vozila JKP “Vodovod”, kako bi se utvrdila trasa kretanja navedenog vozila, za kritični period”, kažu u VJT “Zaječar”.

 

Kako prenosi Informer, Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je informaciju, koja se pojavila u pojedinim medijima, da nova DNK veštačenja koja su pristigla u to tužilaštvo ne pokazuju da postoje biološki tragovi ubijene devojčice Danke Ilić (2) iz Bora. U pitanju su DNK veštačenja preko 400, od ukupno 500 tragova, izuzetih iz vozila JKP “Vodovod” koje su, kako se sumnja, koristili osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković prilikom zločina.

 

“U dosadašnjim pristiglim rezultatima veštačenja, nema bioloških poklapanja sa DNK devojčice. Međutim, važno je napomenuti da je ovo samo deo veštačenja, jer se veštači mnogo predmeta. Sada je stiglo samo prvih nekoliko izveštaja. Mi očekujemo da pristignu i ostali”, potvrdio je tužilac Miodrag Canović za Informer.

 

Osim ovog seta materijalnih tragova, na Biološkom fakultetu u Beogradu u toku su i veštačenja bioloških tragova alata iz kuća osumnjičenih i drugih predmeta, pronađenih na terenu. VJT Zaječar je nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja, ali nastavlja istragu povodom teškog ubistva Danke Ilić.

 

Kako je saopštilo Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu, ovlastilo je “Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 7.4.2024. godine preminuo Dalibor Dragijević bivši iz sela Zlot, grad Bor.”

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

 

Upućeni na psihijatrijsko veštačenje

 

Podsetimo, Danka Ilić je ubijena 26.marta ove godine. Za taj zločin osumnjičeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

 

Dejanov brat, Dalibor Dragijević je uhapšen zbog sumnje da je pomagao bratu da se reši tela Danke Ilić. Njemu je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je preminuo u policijskoj stanici u Boru.

 

U pritvoru se nalazi i Dejanov i Daliborov otac Rade Dragijević.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

 

Pratite nas na:              INSTAGRAMU                   I                 FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin