Vatrene LJUBAVNICE savjetuju – EVO šta DA URADITE ako VAŠ muž ŠIRI noge TUĐOJ ŽENI

Prevara nije retka pojava i mnogi ljudi u braku često se suočavaju sa ovim činom. Kad se dogodi, život se na neki način raspada i valja mudro pokupiti razbacane komadiće i složiti ih u novu celinu. Šta činiti kad vam se dogodi prevara?

Oprostiti ili ne? Kako se postaviti? Kratak vodič nudi knjiga The New Monogamy: Redefining Your Relationship After Infidelity, autorke Temi Nelson (Tammy Nelson). Saveti se odnose na žene koje su odlučile da oproste prevaru i ostanu u braku.

Brinite o sebi Ako ste nedavno saznali da vas partner vara, verovatno ste u rasulu, i to je normalno. U tom prvom razdoblju u kojem ste izrazito ranjivi, jako je važno da pazite na sebe. Čak i ako imate porodicu, sebe stavite na prvo mesto.

Morate zalečiti rane kako biste kasnije mogli da budete normalni za svoju porodicu. U tom razdoblju činite stvari koje inače volite, ali nikad nemate vremena.

Krenite na put ili izložbu, priuštite sebi masažu ili akupunkturu, počnite da vežbate ili slikate. Osamite se ako vam tako odgovara ili otputujete sa najboljom prijateljicom.

Poenta je da se negujete kao malo dete sve dok vam ne bude bolje. Razgovarajte Izrazito je važno da komunicirate u razdoblju nakon prevare, jer nekom morate artikulisati svoje emocije. To verovatno neće biti suprug koji vas je varao, ali hoće vaša porodica i prijatelji. S vremenom ćete razgovarati i sa suprugom, a važno je da to znate da učinite na pravi način.

Od optuživanja i svađanja nema ništa. Morate da znate da se zauzmete za sebe, ali da pritom ostanete na dostojanstvenom nivou. Ako niste sigurni u svoje komunikacijske veštine, konsultujte se sa nekim kome to dobro ide ili se informišite putem literature.

Zajednička analiza odnosa Nakon što prođe prvo razdoblje vaše ranjivosti (vremensko razdoblje zavisi od žene do žene i najbolje je ono koje odgovara vama), moraćete da sednete sa suprugom i napravite malu retrospektivu vašeg odnosa.

Zašto se dogodila prevara? Šta joj je prethodilo? Kako ste se oboje osećali u braku pre prevare? Kako posle? Mnogo je pitanja na koja trebate odgovoriti. Ne morate sve razrešiti u jednom danu. Važno je samo da ste oboje iskreni i da pokušate da shvatite ima li smisla da ostajete zajedno u braku.

Napravite novi sporazum o monogamiji Ako ste odlučili da ostanete zajedno, svakako napravite sporazum o monogamiji.

Vaš novi sporazum će na neki način razjasniti sva neizgovorena očekivanja koja su i dovela do izdaje i povrede osećanja.

U taj sporazum možete uključiti sve što vas dvoje smatrate da je važno za vašu zajedničku budućnost.

Sporazum neka bude na papiru jer će tako biti vidljiv znak novog početka.

Upravo to i je poenta sporazuma – ne nastavljate tamo gde ste stali, već krenite ispočetka. Prošlost neka ostane u prošlosti Budući da ste braku dali novu šansu, nemojte ga onda kasnije opterećivati prošlošću.

Ako stalno budete podsećali supruga da je pogrešio, a on vas da stalno prigovarate, ponovno ćete se naći u slepoj ulici. Prošlost ostavite u prošlosti. Njoj nema mesta u budućnosti i jedino tako možete imati srećan život i zdrav i stabilan brak.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin