Stručnjaci znaju odakle je PALA letelica na Zagreb: Ukrajinci POGREŠILI u pisanju veoma važnog koda

Kako je bespilotna letelica iz sovjetske ere koju Ukrajinci koriste za snimanje i mamac protiv Rusa završila razbijena u Zagrebu? Ruta se kod ovih letelica unosi ranije. A Ukrajinci imaju svoj Yarun, kod Kijeva.

Zagrepčane je u četvrtak iza 23 sata uznemirila eksplozija. Na Jarun se srušila, kako stvari stoje, bespilotna letelica. Kako je rekao stručnjak za vojnu avijaciju, najverojatnije se radi o ukrajinskoj bespilotnoj letelici Tu-141.

Na ostacima letelice videla se crvena petokraka i ćirilični natpis. Stručnjak je objasnio da je to bespilotna letjelica iz sovjetske ere koju su Ukrajinci upogonili nakon 2014. Koriste je za snimanje, ali i kao mamac da testiraju i otkriju gde se nalaze ruske protivvazdušne snage. Pre nekoliko dana jedna takva lejelica pala je u Ukrajini, a navodno su je pogodili Rusi.

Kako je objasnio stručnjak za avijaciju, to je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letelica, lansira se iz prikolice, a rute se unapred odredi. Ne nosi oružje, koristi se za snimanje i prikupljanje podataka, a sleće pomoću padobrana.

Na jestu pada gde su prvi došli reporter, zagrebačka policija pronašla je dva padobrana.

Pogrešili kod unosa rute Yarun – Jarun?!

Kako je ukrajinska bespilotna letjelica iz sovjetske ere završila na Jarunu?

Postoji jedna poprilično neverojatna teorija. Kako je objasnio stručnjak, to je letelica koja ima unaprijed zadanu rutu. I sad ide onaj zanimljivi dio. U Ukrajini postoji mesto Yarun, nalazi se u žitomirskoj oblasti, između Kijeva i Lavova.

Kako je prošla celu NATO protivvazdušnu odbranu?!

Nije nemoguće da su je Ukrajinci programirali za snimanje i da je došlo do pogreške Yarun – Jarun pa je bespilotna letjelica, umesto ukrajinskog Yaruna, snimala najpoznatije zagrebačko jezero.

I dalje ostaje poprilično veliki upitnik kako je moguće da krstareća raketa, koja leti na šest kilometara brzinom do 900 km/h prođe sve NATO radare i protuzračne obrane i padne ravno na Zagreb…

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin