STRAVIČNA NESREĆA: Učenica zbog ovoga ZAPALILA ŠKOLU 19 dece stradalo, najmlađe dete imalo samo 5 godina

0

Požar u školskom internatu u Gvajani, u kojem je poginulo 19 dece, podmetnula je učenica nakon što joj je domska uprava oduzela mobilni telefon, saopštila je policija.

Požar je zahvatio dom za učenike u okviru škole u Mahdiju, gradiću u centralnom delu južnoameričke države Gvajane u ponedeljak oko ponoći, a većina dece od kojih je najmlađe imalo pet godina, je preminulo na licu mesta, prenosi Rojters.

– Učenica je osumnjičena da je podmetnula razorni požar jer su joj dežurni nastavnici oduzeli mobilni telefon – navodi se u jučerašnjem saopštenju policije.

Gradonačelnik Mahdija Dejvid Adams ranije je Rojtersu potvrdio navodnu umešanost učenice i saopštio da ona nije povređena u požaru.

On je dodao da ne može da potvrdi da li je učenica u pritvoru,a u saopštenju policije se ne pominje hapšenje, navodi britanska agencija.

Još skoro 30 druge dece je hospitalizovano zbog povreda zadobijenih u ovom požaru. Specijalisti za opekotine, psihijatri i drugo medicinsko osoblje pružili su pomoć povređenoj deci i njihovim porodicama, saopštile su zdravstvene vlasti.

Predsednik Irfan Ali sastao se u ponedeljak sa roditeljima poginulih, nakon posete bolnici u Mahdiju i proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *