STRAVA I UŽAS: Devojčica umrla u mukama zbog zanemiranja i mučenja od strane roditelja

Pred sudom u Klagenfurtu okončan je proces protiv roditelja zbog mučenja i zanemarivanja maloletne i bespomoćne osobe.

 

Roditelji su osuđeni na 12 meseci uslovnog zatvora, nepravosnažno .  Naime, njihova ćerka (14) je umrla u februaru 2023. u agoniji od agresivnog tumora , a prema rečima njenih roditelja, devojčica je odbila konvencionalnu medicinsku terapiju. 

Umjesto toga, u pomoć su pozvani “čudotvorni iscelitelji”.

 

Sve je počelo sa izraslinom na stopalu

U oktobru 2022. godine, mladoj osobi je dijagnostikovana izraslina stopala tokom MR, ali nije išla na biopsiju kako bi dobila tačnu dijagnozu. Roditelji su se umesto toga obratili energetičarima, šamanima i alhemičarima iako su znali za tumor ili su barem sumnjali.

Na sudu su morali da svjedoče i „iscelitelji”. Jedan klagenfurtski „doktor komplementarne medicine” koji je devojčicu lečio vitaminom C i mačjom kandžom tvrdio je da njegove infuzije mogu da smanje tumor.

 

– Uprkos tumorima na vratima i grudima, otežanom gutanju, gubitku težine od 20 kilograma, jakom bolu, nepotpunom paralizom obe noge i na kraju jako otežanom disanju, roditelji nisu učinili ništa da joj pruže neophodan konvencionalni medicinski tretman – stajalo je u optužnici javnog tužioca.

Tumor izjeo kosti i kičmu

Devojčica je tek 23. februara 2023. konačno došla na kliniku u Gracu – ali je već bilo kasno.

 

– Tumori su bili vidljivi spolja. Devojčica je imala veličinu tumora rukometne lopte na vratu – rekao je pedijatar onkolog.

Primarijus je sudiji rekao i da nikada ranije nije video dete sa takvim simptomima.

 

– Tumor je izjeo kosti i kičmu – objasnio je doktor i briznuo u plač. Dušnik je bio svega 4,5 milimetara umesto 20 milimetara, devojčica je jedva disala i imala jake bolove. Umrla je dva dana kasnije u mukama.

– Roditelji nisu želeli ništa drugo nego da isprate svoje dete na samoodređeni put – istakao je advokat par.

 

– Mislim da dete nije upoznato sa opcijama. Uskraćena je šansa za izlečenje, gledano je stradanje i ništa nije urađeno – odgovorio je specijalista iz Graca.

Psiholog je rekao i da je devojčica bila veoma jaka i samostalna, ali dugo nije bila svesna da ima rak opasan po život. Prema doktoru, 14-godišnjakinja bi čak mogla da bude živa i danas.

 

– Znam za slične slučajeve. Da je tumor lečen u oktobru 2022, mogao bi da bude izlečen – rekao je on.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:     INSTAGRAMU       I     FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin