STRAŠNE VESTI, VRISKA U DVORIŠTU: Beba (4) umrla nakon prazničnog ručka, baku izdalo srce kad su joj saopštili vest

Festival cveća u Kalarašiju u Rumuniji pretvorio se u tragediju nakon što su četvorogodišnja devojčica Gabrijela i njena baka umrla u nekoliko minuta razmaka.

 

Baku iz Rumunije je izdalo srce kada su joj lekari saopštili da ne mogu da spasu devojčicu i preminulu koja je na rukama. Poznanici kažu da je sve počelo za ručkom, dok je porodica jela ribu. Gabrijeli se ubrzo slošilo, a sutradan je preminula.

 

Inspektori su uzeli uzorke hrane koju je porodica jela i iz njihovog doma i iz prodavnica u kojima je Gabrijelina tetka kupila smrznutu ribu. Čekaju se rezultati analize, koji bi trebalo da pokaže da li se devojčica otrovala.

Komšije kažu da je mala Gabrijela preminula i nakon prazničnog ručka. Čuli su vrisku iz bakine kuće i odmah su potrčali da vide šta se događa.

 

–  Bilo je oko 8.30 ujutru, vriska u dvorištu. Muž mi je rekao: “Dođi, brzo! Gabrijela je umrla”. U kući su bile baka i malena, obe su bile u krevetu. Devojčica je izgledala kao da je u komi  – priča komšinica.

 

Odmah su pozvali hitnu pomoć, koja je dete prevezla u bolnicu. Nažalost i pored svih napora, nisam uspeo da je spasu.

Baku je odmah izdalo srce

Baku su lekari odveli u drugu bolnicu.  Dok je bila u čekaonici stigla je vest da je Gabrijela umrla. Baku je odmah izdalo srce.

– Dok smo pacijentkinju prebacivali na krevet doživela je srčanu zastoj. Odmah smo otpočeli reanimaciju i pokušavali smo više od sat vremena… Nažalost, nije bilo spasa – rekao je Viktor Postovan, direktor odeljenja bolnice.hitna pomoć / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

 

Mediji pišu da je u bolnici prevezen i deda preminule devojčice. On je u kritičnom stanju smešten na jedinici intenzivne nege, ali je njegovo stanje stabilno.

 

–  Ono što znamo jeste da je porodica jela ribu koju je kupila u lokalnoj prodavnici  – rekao je Postovan.

 

Vlasti su saopštile da su baka i deka sa četvoro unučadi organizovali ručak. Troje dece je jelo ribu i ubrzo su počeli da se vraćaju. Narednog jutra Gabrijela je preminula.

U istragu su uključeni i Tužilaštvo

U istragu su uključeni i Tužilaštvo i Institut za javno zdravlje. Kako se navodi, riba koju je porodica kupila za ručak, uvezena je iz Španije.

Mediji prenose da je tokom kontrole prodavnice otkriveno da prodavac nije imao dozvolu da prodaje smrznutu ribu. Takođe, ustanovljeno je da se ne poštuju sanitarni standardi za skladištenje i čuvanje robe. Vlasnik je kažnjen novčano sa 20.000 leja, a prodavnica je zatvorena na 30 dana.

 

Istražitelji uzimaju u obzir i mogućnost da su djevojčica, baka i deda bili u otrovanom supstancom koja se koristila u domaćinstvu.

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na: INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin