“ŠTO NISAM DOBIO VIŠE METAKA”: Potresna ispovest Miloša, ranjenog u Malom Orašju: Nisam mogao da bežim, pravio sam se mrtav

Miloš Jovanović, mladić koji je ranjen u masakru u Malom Orašju 4. maja 2023. godine, u kojem je ubijeno devetoro mladih ljudi – od kojih većina drugara sa kojima se svakodnevno družio – na godišnjicu svirepog zločina, prisetio se kako je izgledala noć koja mu je promenila život.

 

– Na nas je krenuo rafal. Burazer je bio tu iza mene, kad je video da sam pao ranjen on me je povukao malo. Vukao, vukao, vukao me je, ali sam ga onda oterao.

 

Video sam, nema šta, ne mogu da bežim, pa sam se pravio mrtav i to je to. Taj osjećaj ne mogu da opišem – ne znaš da li smeš da dišeš, da li smeš da žmuriš… da li… šta da radiš – ispričao je Miloš Jovanović u dokumentarcu “Oni nisu inicijali”, koji se emitovao na RTS.

 

“Samo da svi budemo živi”

Miloš potom opisuje užas koji je prošao kada je ranjen u nogu, a potom kako je izgledao put to bolnice i prvi pregled doktora.

 

– Već kada sam stigao u bolnicu, već su bolovi krenuli, nisam mogao da izađem iz auta. Doktori su me pregledali, samo sam im rekao, zaustavite krvarenje, samo idite kod drugih, nemojte kod mene. Znam da nisam najgori, idite samo kod drugih, pomozite njima – dodaje Miloš.

 

“… Da se sve rasporedi da budemo svi živi”

U jednoj noći je izgubio nekoliko najdražih ljudi, ali kako navodi, ima osećaj kao da su i dalje tu, pored njega.

 

– Sve imam osećaj da su tu pored mene, da su živi. I onda u sebi kažem što nisam dobio ja više metaka, da se to rasporedi da budemo svi živi. Samo da budemo živi.

 

Podsetimo, 4. maja prošle godine ubijeno je devet osoba, dok je 12 ranjeno. Ubijeni su Dalibor Todorović Dača (24), Kristina Panić Kika (18), Milan Panić Miksa (22), Petar Mitrović (25), Nemanja Stevanović (21), Lazar Milovanović Laza (19), Marko Mitrović Mare (18), Aleksandar Milovanović Aca (17) i Nikola Milić (14).(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU         I       FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin