Connect with us

Sudbine

Stefan i Bojana sumnjali su da su im zamenili bebu u porodilištu, a kada je stigla DNK analiza tamo je pisalo ime drugog deteta! (FOTO)

Published

on

Stefan Živanović sumnja da mu je beba zamenjena u GAK “Narodni front” 2016. godine, a za 24sedam kaže da je četiri godine sakupljao dokumentaciju kako bi to i dokazao.

Bojana se 1. juna 2016. godine javila u GAK “Narodni front” na redovnu kontrolu.

– Sve je bilo u redu. Dobili smo papir gde je navedeno da još nije spremna za porođaj i da se javi za nekoliko dana ponovo. Uzeli smo taj papir, da bi nakon 10 minuta neka sestra ili doktorka rekla da mora da se vrati u porođajnu salu. Dakle, nju otpuštaju kući pa je odmah vraćaju. Niko mi se tog dana nije javljao na telefon. Uveče sam nazvao, pitao šta se dešava, i samo su mi rekli da je sve u redu i spustili slušalicu – kaže on.

 

24sedam/Katarina Mihajlović
Stefan Živanović

Tvrdi da mu je uveče stigla na Viber slika Bojane i njene, kako on kaže, prave bebe.

– Na slici se vidi kako ona još spava. Porođena je carskim rezom. Niko mi iz “Narodnog fronta” još uvek ništa ne javlja, niti Bojani donose bebu. Odlazim 3. juna u porodilište, gde me je sačekala načelnica pedijatrije, i tada mi donose dete od tri kilograma i 550 grama bez narukvice. Imam i dokaz za to. I kažu – ovo je vaše retardirano dete, imaćete još dece, vi ste još mladi, a takva deca idu u ustanove ili hraniteljske porodice. I ja tu padnem u nesvest… Pomirio sam se sa tim da je to moje dete… Posle toga odlazim kod Bojane svaki dan, al nisam smeo ništa da joj kažem. Pet dana joj nisu donosili dete – priča on.

24sedam/R:M.
Slika bebe nakon porođaja i broj protokola

Međutim, dete je zapravo imalo Daunov sindrom, pa Stefanu nije jasno zašto su mu prvo rekli da je retardirano.

On kaže da je tokom istrage, koju je sam vodio, utvrdio da su postojala dva broja protokola porođaja.

– Supruga Bojana je nosila narukvicu 2.849, a na protokolu porođaja je broj 2.884. Ta dva broja moraju da budu identična! Ali se tu pojavljuje i broj dečjeg protokola 2.926. Kao da su tri deteta “u opticaju”, a ne dva – objašnjava Stefan.

24sedam/R:M.
Sporni dokument sa dva različita broja

– Ja sam bio u zdravstvenoj inspekciji i oni su mi rekli da je menjanje narukvica krivično delo! Narukvicu kad jednom stave, tek kod kuće mogu da je skinu makazicama – objasnio je on.

24sedam/R:M.
 

Čudno je i to što je rađen carski rez, kaže on, jer mu je jedan ginekolog rekao da to nije uobičajni postupak, s obzirom na to da je žena bila otvorena šest centimetara.

24sedam/R:M.
 

S druge strane, na listu anestezije štiklirano je da je Bojana porođena vaginalno, pa je to unelo dodatnu sumnju.

24sedam/R:M.
Obeleženo da se supruga Bojana porodila vaginalno, a ne carskim rezom

Zanimljivo je i da je na listu nakon rođena pisalo da je dete teško tri kilograma i 770 grama, a da su njemu rekli da je 220 grama lakše. Međutim, čudno mu je bilo što je toliko dete u inkubatoru, pa je pitao lekara o čemu se radi, a on mu je odgovorio da su u pitanju neke analize.

Stefan je više puta fotografisao dete kada bi imao priliku, a zanimljiva scena desila se i kod doktorke koja je prva izvršila pregled novorođenčeta.

24sedam/R:M.
Dete nema narukvicu

– Posedujem dokument da na detetu nisu viđene anatomske anomalije. Pitao sam je da li je moguće da ima Daunov sindrom, a ona me upitala ko mi je to rekao. Ja sam joj naveo imena, a ona mi je rekla da ih prvi put čuje. I tada su prvi put odneli bebu kod majke. Supruga se rastužila, pet dana nije videla dete… – priča on.

Međutim, Živanović kaže da je primetio još jednu čudnu stvar.

– Na tom detetu je bio mladež ispod levog oka. Posle toga više nije bilo tog deteta, već su mi potom davali dete sa Daunovim sindromom. Meni je tada to bilo sumnjivo – priča on.

24sedam/R:M.
 

On kaže da je nakon toga imao sastanak kod bivše direktorke GAK “Narodni front” Snežana Rakić, koja mu je ponudila da se o trošku klinike uradi DNK test kako bi bili sigurni da li se stvarno radi o njihovoj bebi.

Ali Živanović tvrdi da on i supruga nisu videli kada su od deteta uzeli uzorak bukalne sluznice iz usta. A onda je usledio novi šok, jer je u DNK izveštaju pisalo da su oni roditelji deteta koje se uopšte ne zove kao njihovo.

24sedam/R:M.
Uneto pogrešno ime oca

– Mi nismo videli tada od kog deteta su uzeli bukalnu sluznicu… Nakon dva-tri dana stigao je DNK… Pisalo je da smo Bojana i ja biološki roditelji Aleksandra Marinkovića?! – priča on.

Na pitanje njegove tašte ko je Aleksandar Marinković, doktor je odgovorio da treba da sačekaju da se sve završi. Međutim, Stefan kaže da je u izveštaju postojala još jedna greška, jer je Bojana rodila dete u 22.55, a u dokumentu je pisao 22,15.

– To je druga greška. A treća greška je da je DNK rađen 2015, a supruga se porodila 2016. godine – kaže on.

24sedam/R:M.
Obrazloženje napravljenje greške u DNK analizi

Nakon toga su im objasnili da su prekopirani pogrešni podaci u njihov izveštaj i poslali vozača po drugi izveštaj.

Međutim, Stefanu i Bojani nisu dali da iznesu dete sa Daunovim sindromom iz porodilišta. Dete je smešteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Na pitanje zašto mu nisu dali da iznese dete, on kaže da je to zbog pogrešnog imena.

– Pa nisu jer je DNK glasio na ime Aleksandar Marinković, dok se istraga ne završi, a policija nije izašla na uviđaj – objasnio je on, i dodao da se nije odrekao tog deteta, ali da mora da sačeka da policija i tužilaštvo odrade svoj posao.

24sedam/R:M.
Ispravljena DNK analiza

Kaže da dete u Zvečanskoj obilazi redovno, a nakon loših iskustava sa udruženjima koja se bave nestalom decom odlučio je da sam vodi svoju bitku.

Prikupljao je više od četiri godine dokumentaciju i onda je odlučio da izađe u javnost.

– Molim državu da stane, da pogleda… Nadam se da jedino oni mogu da mi pomognu u ovom slučaju i da hoće. Želeo bih da me ministar Vulin primi na jedan informativni razgovor i da pogleda sve moje dokaze – rekao je on.

Redakcija portala 24sedam pokušala je da dobije i odgovore iz GAK “Narodni front” ali do objavljivanja ovog teksta nisu nam ništa odgovorili.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Sudbine

POSLIJE 30 godina odlučila da PRODA prsten sa BUVLJAKA: Kada ga je zlatar video, umalo se nije ONESVESTIO

Published

on

Kada je pre 30 godina na buvljoj pijaci kupila prsten za smešnih deset funti, Debra Godard ga je odložila u kutijicu i ubrzo je zaboravila na njega.

Britanka, koja danas ima 58 godina, setila ga se tek kada je njena majka nasela na prevaru, zbog koje je ostala bez ušteđevine. Da bi bar malo pomogla majci, Debra je odlučila da proda nekoliko starih stvari, među kojima je bio i pomenuti prsten.

Nadajući se da mu je vrednost bar malo porasla, odnela ga je u zlataru.

– Zlatar se umalo nije onesvestio – ispričala je za “San”.

– Rekao mi je: “Znate li šta je ovo? To je dijamant!”

Ne samo to: dijamant je bio gotovo savršen. Sva uzbuđena, Debra nije spavala celu noć, jer je razmišljala šta da radi.

Odlučila je da ga ponudi na prodaju preko aukcijske kuće “Sodbi”, gde je njegova vrednost procenjena na 844.000 evra.

Majku je častila putovanjem na Barbados, koncertima Toma Džonsa i Selin Dion u Las Vegasu, kao i bundom.

– To je karma za sve loše stvari koje su nam se desile u životu – kaže Britanka i otkriva da je predosetila dobitak.

Noć pre nego što je odnela prsten kod zlatara, sanjala je da je prodala prsten od stakla za 750 funti.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

Sudbine

Upoznajte mladu i uspješnu Zeničanku Ajlu Omerhodžić: PČELARSTVO MI JE PRVA LJUBAV, HOBI I NAJSLAĐI BIZNIS

Published

on

Upoznajte mladu i uspješnu Zeničanku Ajlu Omerhodžić: PČELARSTVO MI JE PRVA LJUBAV, HOBI I NAJSLAĐI BIZNIS

 

Da se uz malo volje i truda mogu ostvariti odlični rezultati dokazuje i priča mlade i lijepe Zeničanke Ajle Omerhodžić, koja je krajem 2020. godine odlučila da farmaciju i porodičnu ljubav prema pčelarstvu pretvori u unosan posao.

Ova 22-godišnja farmaceutkinja trenutno živi i radi u Kaknju, a prve susrete sa pčelarstvom doživjela je na porodičnom pčelinjaku.

“Kod nas se pčelarstvo prenosi sa generacije na generaciju. Moj djed je uputio mog oca u “medene vode”, a kasnije je otac tu ljubav prenio i na mene. Sjećam se da sam još kao mala djevojčica pomagala ocu u poslovima vezanim za pčelarstvo, ali iskreno, nisam nikada ni razmišljala da će me život odvesti u tom smjeru – iskrena je Ajla.

Nakon pripravničkog staža i državnog ispita, u nedostatku radnog mjesta, Ajla odlučuje da pokrene vlastiti posao. Kako kaže, dugo je razmišljala kako da spoji svoje dvije ljubavi, farmaciju i pčelarstvo, u unosan posao.

“Na kraju sam shvatila da mogu obavljati poslove koje bih radila i u apoteci, a također imati i “praktični” dio gdje se odmaram radeći u prirodi. Danas kupcima nudim pčelinje proizvode koji prije svega, promovišu zdrav način života.

Melemi, kremice, vitaminske bombe, čajevi…, sve su to proizvodi koje prodajem online, na sajmovima i u ovom period godine, najviše turistima koji se uvijek vraćaju po još – kaže Ajla koja trenutno ima trideset i dvije košnice koje se nalaze u blizini porodične kuće u Kaknju.

A kada ne obavlja pčelarske obaveze, Ajla se u slobodno vrijeme bavi i modelingom.

“Od sedamnaeste godine života imala sam mnoge angažmane u svijetu mode i fotografije. Također radim i promocije raznih brendova na svom Instagram profilu @ayla.omerhodzic – kaže ova vrijedna Zeničanka.

A što se tiče budućnosti, Ajla da ima ozbiljne planove.

“Kada sam počela raditi imala sam šesnaest košnica i naravno, to se vremenom proširilo, a planiram još ulagati i imam ozbiljne planove za proširenje, kako pčelinjaka, tako i palate priozvoda u vidu prirodne kozmetike.

“Jedna od ideja je i etno selo, ali treba vremena – poručuje Omerhodžić.

Pored meda kao najpoznatijeg pčelinjeg proizvoda, u Ajlinoj ponudi mogu se pronaći i mnogi drugi zdravi priridoni proeizvodi:

Vitaminska bomba koja je odlična za poboljšanje imuniteta, jer u svom sastavu ima i orašaste plodove, a pogodna je i za djecu. To je bio najtraženiji proizvod u vrijeme korone, jer se pokazao najboljim lijekom za oporavak organizma.

Propolis kapi – čija je primjena višestruka; afte, gastritis, herpes, prehlada, površinske ranice… Ono što želim napomenuti je činjenica da ja kao otapalo, u proizvodnji propolis kapi koristim maslinovo ulje (bez alkohola), pa su pogodne i za djecu.

Mehlem – koji u svom sastavu ima samo prirodne sastojke (pčelinji vosak, maslinovo ulje i kokosovo ulje, med). Pogodan je za kožna oboljenja, te razne mehaničke povrede i ožiljke (opekotine, suha koža, suhe usne).

Sirupi – maslačak i borove iglice

Čajevi – razne vrste ljekovitog bilja za sve tegobe

Od ove godine u ponudi za svoje kupce imam i inhalacije ljekovitim zrakom iz košnice. To je odličan način prirodnog tretiranja raznih oboljenja.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

Sudbine

MILOVANU supruga ZATRUDNELA sa ŠVALEROM, usledio ŠOK PREDLOG MUŽA: Posle Prevare Niko Ovo Nije Očekivao!

Published

on

Toliko sam očajan da ponovo osvojim ljubav svoje žene da sam joj ponudio da budem otac detetu koje je dobila kad me prevarila s drugim muškarcem, napisao je muškarac u pismu psihoterapeutkinji Deidre, piše britanski San.

– Ona ima 34, ja imam 36 i u braku smo devet godina, ali kao i kod većine parova i naš je se*sualni život “presušio” nakon što smo dobili sinove od sedam, pet i dve godine – objasnio je on.

Ipak, kaže, uživali su u međusobnom društvu i retko su se svađali. Ona je, međutim, to sve reskirala kad ga je prevarila, a što je saznao kad je na vrhu ormarića u kupatilu pronašao kutiju u kojoj je bio pozitivan test na trudnoću i slika bebe s ultrazvuka.

– Lice joj je pobelelo kad sam joj rekao što sam našao. Očigledno joj nisam davao dovoljno ljubavi, pa kad ju je novi dečko na poslu pozvao na piće, pristala je. Na kraju su se napili, otišli kod njega i imali se*s bez zaštite – ispričao je muškarac.

I pored svega što se desilo, muškarac kaže da voli svoju suprugu i da želi biti s njom, da ne želi da uništi svoju porodicu. Zato joj je predložio da to dete odgaja kao svoje što je nju šokiralo, pa je rekla da će razmisliti o tome.

– Sad se pitam da li je to bila dobra ideja, kako ćemo objasniti ako beba izgleda drugačije od naše druge dece? Šta ako će pravi tata ipak hteti da se uključi? – zapitao se.

– Ovde su bitne tri stvari. Prvo, možete li vi i vaša supruga obnoviti svoj odnos? Ona morati biti jednako predana kao i vi – odgovorila mu je Deidre.

Drugo, kaže, bitno je može li on zaista tuđe dete prihvatiti kao svoje jer će ga verovatno podsećati na ženinu aferu pa mu može početi zamerati.

– I treće, šta biste rekli svojoj drugoj deci, široj porodici i prijateljima? Takve tajne često izađu na videlo, pa bi bilo pametno razmisliti o svim mogućnostima – zaključila je Deidre, objavio je San.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  BALKANSKA BAJKA  na LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/25/balkanska-bajka-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook


Facebook

Share on pinterest


Pinterest

Share on twitter


Twitter

Share on linkedinLinkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala