STAVITE U MAŠINU ZA VEŠ 1 LOVOROV LIST: Kad vidite šta će se desiti s odjećom SVAKI PUT ĆETE OVO PONOVITIT

Mnogo puta smo pisali o neobičnim, kućnim metodama koje olakšavaju svakodnevni život. Većina njih zapravo nisu nova otkrića. To su stari patenti koje su koristile naše majke i bake . Ranije zaboravljeni, sada se vraćaju i postaju sve popularniji. Jedan takav trik je dodavanje lovorovog lista.

Vjerovatno se pitate u čemu lovorov list može pomoći pri pranju. Ne radi se o tome da odeća miriše ili da je omekša. Efekat ovog lista na odjeću je nešto drugačiji, ali jednako zanimljiv. Mnogi ljudi nemaju pojma da lovorov list može pomoći da se sačuva obojena odjeća i vrati joj prvobitna boja .

Lovorov list možete staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako ih stavite u lavor u vodu, a zatim potopite farbanu odjeću. U zavisnosti od količine veša, uzmite nekoliko ili desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i provuvajte.

Kada se ta voda malo ohladi, poslije 20-30 minuta potopite u nju odjeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete ih s vremena na vrijeme promiješati rukom za bolji efekat. Zatim dobro iscedite odeću i operite je kao i obično u mašini za pranje veša ili ručno.

Ovaj trik najbolje funkcioniše sa bijelom odjećom. Evo, ako lovorov list ne pomogne, postoji nekoliko drugih načina na koje možete pokušati. Jedna od njih je stavljanje dvije kašike soli u mašinu za pranje veša . Odavno se koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer je efikasno uklonio mrlje i vratio im snježno bijelu boju. Može se uspješno koristiti za obojene tkanine. Tada će oživjeti boju i spriječiti njeno blijedenje.

Dobro je znati da lovorov list nije jedini začin koji dobro funkcioniše u kupatilu. Biber takođe dobro funkcioniše prije nego što izblijedi i farba odjeću u mašini za pranje veša. To je stari prirodni način vrijedan poznavanja. Važno je da se može koristiti i za bijele i za obojene tkanine. Ali još nije gotovo.

Ako volite da nosite crnu i tamnu odjeću, pokušajte da dodate kafu ili čaj u svoj veš . Ovaj jednostavan, ekološki trik omogućiće vam da uživate u intenzivnoj crnini vaše omiljene odjeće. Dovoljno je sipati četvrtinu čaše jakog čaja ili kafe u komoru za pranje (bez osnove). Ovo piće ima veoma intenzivnu boju i spriječit će da vaša odeća izblijedi. Delovaće kao prirodna boja. Samo se uvjerite da imate samo crne i tamne stvari u bubnju.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin