Srušeni dron u Hrvatskoj i dalje MISTERIJA! Jedna stvar vojsku posebno ZAČUDILA: “Situacija je ozbiljna”

Hrvatska vojska, uz pomoć službi, i dalje pokušava da iz kratera pored studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu iskopa ogromnu sovjetsku letelicu od šest tona.

Iz bezbednosnih razloga, evakuisan je najbliži studentski paviljon, a pauk je odneo automobile. Po naređenju vojske, policija je ogradila prostor u radijusu od 300 metara od kratera.

– Krimi tim i ekipa deminera rade svoj posao, morate biti strpljivi jer je to vojni objekat. Vidi se pomak sa početne tačke, ali posao neće biti završen danas. Neće se raditi preko noći, samo dok je dnevnog svetla. Studenti koji su evakuisani spavaće u svojim domovima, ali kada sutra bude nastavljen posao moraće ponovo da se evakuišu. Situacija je ozbiljna i toga moramo biti svesni, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Tomo Medved.

Slobodna Dalmacija saznaje da su stručnjaci HV-a i građevinski radnici bili iznenađeni silinom udarca i dubinom samog kratera. I predsednik Zoran Milanović je bio iznenađen, ali činjenicom da je letelica, navodno lansirana iz Ukrajine, preletela tri članice NATO a da niko nije reagovao.

Iz njegovog kabineta kažu da je to i dalje njegov stav i dodaju da je redovno bio obavešten o svim aktivnostima i toku istrage o nesreći. On je u kontaktu sa vojnim vrhom i obaveštajnim službama, ali i sa premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je otišao u bazu NATO-a kod Madrida da pregleda radarske zapise i zatraži od generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da pokrene istragu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin