SRBIN UBIO SUPRUGU U AUSTRIJI! U sudnici grcao u suzama i tvrdio da je “zbog zdravstvenih tegoba sama padala na predmete u stanu”!

Državljanin Srbije (35) osuđen je na 13 godina zatvora u Austriji zbog toga što je u novembru prošle godine u Inzbruku ubio svoju suprugu (28), piše austrijski portal Standard.

 

Kako dodaju, sudsko veće Regionalnog suda u Inzburku je ovu odluku donelo jednoglasno, a tokom procesa je utvrđeno da je muškarac krvnički i namerno pretukao ženu, da je ona od teških povreda preminula sutradan.

 

– Veštak sudske medicine Valter Rabl je u svom izveštaju naveo da je žena imala “brojne povrede” i govorio je o “ozbiljnom fizičkom zlostavljanju” sa “masivnim udarcima šakama i nogama u glavu i gornji deo tela”.

 

Žena je na kraju preminula od krvarenja na mozgu, a veštak je objasnio da je do toga došlo usled pada i jakog udarca u potiljak – čulo se na suđenju, a preneo je Standard.

Kako dalje navode, okrivljeni, za koga austrijski mediji tvrde da je rodom iz Srbije, tvrdio je da je nevin, a tokom iznošenja svoje odbrane je grcao u suzama, tvrdeći da je žena sama pala u njihovom stanu i to kad on nije bio tu.

 

 

– Žena je pala 23. novembra, kada njen muž nije bio u stanu – tvrdili su branioci okrivljenog:

 

– Ona je zbog zdravstvenih tegoba više puta padala na različite predmete u stanu i tako je zadobila teške povrede. Optuženi je pokušao da joj pomogne i pokušao je da je nagovori da ode kod lekara. Ona je bila pod uticajem droge. Motiva za ubistvo nema, njih dvoje su imali skladnu vezu skoro sedam godina.-

Međutim, uprkos ovakvoj odbrani, osam članova sudskog veća donelo je jednoglasnu odluku da je optuženi srpski državljanin kriv za ubistvo supruge. Svoju odluku su, kako je sudija naveo u presudi, bazirali na brojnim dokazima i iskazima svedoka i veštaka.

 

– Kazna je primerena krivičnom delu, a okrivljeni je u trenutku zločina bio u stanju “ograničene uračunljivosti”. Takođe, okrivljeni je više puta bio osuđivan – navela je u obrazloženju presude sudija Nađa Obvizer, a preneo je austrijski Standard.

 

Takođe, sud je usvojio predlog da okrivljeni plati troškove sahrane svoje pratnerke od 3.900 evra, dok zahtev za odštetu za pretrpljene bol i patnju od 20.000 evra, koji je tražila majka preminule žene, nije usvojen,(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)