Srbija i dalje LIDER u privlačenju stranih investicija! Ivan Nikolić: Stanje vrlo ZADOVOLJAVAJUĆE (VIDEO)

Ekonomista Ivan Nikolić gostovao je u emisiji “Probudi se”, gde je govorio o stanju srpske ekonomije i stranim investicijama.

– Već od sredine aprila došlo je do stabilizacije na deviznom tržištu. Nema više intervencija Narodne banke Srbije u smislu odbrane kursa, čak od tog trenutka Narodna banka se pojavljivala i kao neto kupac deviza. Opet povećavamo devizne rezerve. Od tog trenutka je više od 400 miliona evra kupljeno deviza – rekao je on.

On je istakao da nema indikatora koji bi ukazali da je došlo do bitnijeg poremećaja, a onda se dotakao stranih direktnih investicija.

Ivanović je naglasio da je stanje sa stranim direktnim investicijama vrlo zadovoljavajuće, te da će Srbija opet privući 60 odsto investicija.

– Ona je bitna poluga naše privredne aktivnosti, tu je stanje vrlo zadovoljavajuće. za prva četiri meseca priliv je bio oko 700 miliona evra neto. To odgovara do kraja godine nekom udelu stranih direktnih investicija 4,7 – 4,8 odsto. To znači da će u regionu Zapadnog Balkana Srbija privući više od polovine, čak i 60 odsto svih investicija – naglasio je on i dodao da to čini snažan pokretač u privrednom rastu.

Ekonomista Ivanović ovim je praktično poručio da je Srbija i dalje lider u privlačenju stranih direktnih investicija.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin