Srbi iz Nikšića poručili ministru policije Crne Gore: “Nismo provokatori, to je HAJKA”

Naglašavamo, pristali smo, na sugestiju policije, da u toku vožnje promenimo dogovorenu trasu kretanja, navodi se

 

Povodom dešavanja 13. jula na Trgu slobode u Nikšiću i izjave ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i pisanja brojnih portala da su incidente izazvali srpski provokatori sa trobojkama, reagovali su Srbi iz ovog grada poručujući da ti navodi nisu tačni nego zlonamerni, prenose Novosti

.

U hajku su se, kako navode, uključili pojedini “ekstremistički portali”. Ističu da su kao i prethodne godine, najavili vožnju gradskim ulicama kako bi proslavili Dan državnosti, bili u direktnoj komunikaciji sa policijom, dogovorili trasu kojom će se kretati.

 

 

– Odmah po dolasku čela kolone na kružni tok dočekani smo od grupe tzv. komita koji su nam se obratili psovkama i uvredama, a među kojima je prednjačio izvesni Esad Gegić koji nam je psovao srpsku majku.

 

Teži sukob su sprečili pripadnici policije nakon čega je naša kolona nastavila kretanje.

 

Naglašavamo, pristali smo, na sugestiju policije, da u toku vožnje promenimo dogovorenu trasu kretanja – navodi se u saopštenju i dodaje su bili tolerantni i skratili planirano vreme vožnje, a da su nadomak Trga slobode, iz obližnjeg lokala, kako tvrde, prema njima i policiji poletele gomile flaša, pepeljara, stolica, kamenja…

 

Podsetimo, u Nikšiću je došlo do haosa kada su ekstremni Crnogorci, koji sebe nazivaju komitama, napali policiju.

 

Policija je morala da baci suzavac da bi uspostavila red. Ekstremisti su se okupili povodom Dana državnosti Crne Gore. Najviše ih je došlo iz Cetinja i Kotora.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)