Sramotna fotka iz Grčke: Odmah se vidi da su Balkanci na ovoj plaži, iako nikoga nema na slici

Turisti se služe različitim taktikama i metodama kako bi osigurali svoje mesto na plaži. Taj zadatak najčešće odrađuje jedna osoba u porodici ili društvu koja se budi ranije, pa probudi ostale da što pre ostave peškire na najbolje pozicioniranim ležaljkama na plaži pre nego što odu na doručak, da bi nakon doručka proveli ceo dan u kupanju i sunčanju.

Nedavno objavljene fotografije na Fejsbuku u grupi “Live from Greece” nastale na Atosu u blizini grada Uranopolisa, pokazale su da mnogi nemaju ni meru, ni granicu kada je tolerancija u pitanju.

Fotografija autora iz Makedonije snimljena u sedam ujutro prikazuje deo plaže na kojoj su već u to vreme stajale zauzete ležaljke obeležene peškirima i torbama, a autor je napisao uz fotografiju:

“Ko će brže, ko će bolje. Svakim danom moraš sve ranije kako bi se osigurao, a na plažu možeš i u podne, sve dok imaš preduzimljivog ranoranioca u grupi koji zauzme prva tri reda”

Foto: printscreen Facebook/Live from Greece

Makedonac je dodao da je slične situacije viđao i ranije, ali sada primećuje da Balkanci to rade “korporativno”, odnosno da jedna osoba zauzima, kako piše, 20 ležaljki i to za svaki slučaj, vođena mišlju: “Možda će doći još neko od naših”.

Ostali korisnici složili su se da istim prizorima svedoče već nekoliko godina.

– Ja sam to prvi put videla u Paraliji. Šokirala sam se. U 6 ujutro trče da ostave peškire na ležaljkama. Ja ustajem u 5, ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena, dok stignem do plaže (30m) već je i slobodna zauzeta zona – dodala je jedna žena.

Drugi su ponudili neka rešenja: “Dok ne pobacaju “rezervaciju”. U mnogim letovalištima je zabranjeno.”

– Sami smo krivi za to jer tolerišemo tu bahatost. Lepo skloniš stvari tih ljudi i staviš svoje stvari – dodala je još jedna osoba.

RBSM RADIO