SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD na džamiju u BiH: Povratnik sa ratišta planirao da aktivira eksplozivnu spravu

Nakon saslušanja određen mu je pritvor.

 

 

Mirzo Kapić (43) iz Zenice uhapšen je zbog planiranja terorističkog napada na džamiju u BiH!

Kapića su pripadnici SIPA uhapsili zbog kontaktiranja sa pripadnicima Islamske države i planiranje terorističkog napada na islamski verski objekat u BiH.

Nakon saslušanja određen mu je pritvor.

Tereti se da je proteklog meseca putem mobilnog telefona i kompjutera, koristeći aplikacije za komunikaciju, ostvarivao kontakt sa osobama koje podržavaju Islamsku državu i tokom prepiske izrazio želju da izvrši napad eksplozivom na jednu džamiju u BiH krajem jula.

Navodno je tražio smernice za proizvodnju eksplozivne naprave sa detonatorom putem mobilnog telefona i izrazio želju da napadne učenjake Islamske zajednice koji objavljuju proglase protiv mudžahedina i koji prijavljuju pristalice radikalnih pokreta i Islamske države agencijama za sprovođenje zakona u BiH.

Teroristički napad je sprečen akcijom SIPA i Tužilaštva BiH, a prilikom pretresa zaplenjeni su elektronski uređaji koje je koristio osumnjičeni i koji će biti predmet detaljnog veštačenja.

Kapić, koji je rodom iz Banjaluke, ranije je osuđivan za kazneno delo povezano sa terorizmom i boravkom na stranim ratištima.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin