Šokantno u banjalučkom sudu: VINKOVA KOMŠINICA JE VJEŠTICA

0

Vještak neuropsihijatar Mirko Nikolić izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da se optuženi za ubistvo Vinko Matić (56) liječio i zbog toga jer su mu se priviđale vještice.

 

Govorio je da su mu noću sjedale vještice na noge i da su bile teške ko olovo. Navodno je otkrio da je vještica njegova komšinica, pa mu ona više nije dolazila, ali je dolazio njen suprug – rekao je vještak Mirko Nikolić u nastavku suđenja optuženom.

Dodao je da je Matić koga terete za ubistvo rođaka Radomira Matića (77) sjekirom, dobro kontrolisao udarce i nastojao da žrtvu ne udara po vitalnim dijelovima tijela.

„Optuženi je u vrijeme počinjenja krivičnog djela bio u stanju smanjene sposobnosti da shvati značaj djela i upravlja postupcima, ali ne i bitno. Radi se o osobi koja je ranije imala psihičkih problema i psihopatskoj strukturi ličnosti. On se teško uklapa u društvo. Sukob je dobro kontrolisao i mislim da nije imao cilj da ubije žrtvu, već da ga onesposobi da mu ne pravi probleme – rekao je vještak Nikolić.

Psiholog Tatjana Dragišić pojasnila je da je optuženi emocionalno nestabilna ličnost s manjkom samopouzdanja i depresivnim crtama. Izjavila je da je tokom ispitivanja optuženi govorio da mu je žao za sve što se desilo.

Optužnica tereti Vinka Matića da je rođaka Radomira usmrtio 19. aprila ove godine u zaseoku Jelići u Donjim Golešima u šumi Osoje koja je u vlasništvu njegove porodice. Kako je navedeno, Vinko je nakon kraće svađe Radomira napao i udario štapom koji je oteo od njega, a zatim ga udario i sjekirom koju je nosio da ogradi parcelu.

U optužnici stoji da je Vinko Radomira prvo štapom udario u predjelu trupa i gornjih i donjih ekstremiteta, a potom ga je “ušicom” kao i oštricom sjekire udario u predjelu trupa i gornjih i donjih ekstremiteta, šaka i podlaktica.

Vještak specijalista sudske medicine Željko Karan obdukcijom je utvrdio da je Radomir umro usljed stanja šoka zbog višestrukih povreda.

„Imao je nagnječenje pluća, rascjep bubrega, prelom rebara od osmog do desetog, kao i povrede čašica oba koljena koje su bile polomljene. Na smrtni ishod uticala je i starost žrtve i njegovo zdravstveno stanje. Takve povrede moguće je preživjeti i osoba mlađe životne dobi bi to vjerovatno preživjela. Sjekira je podobno sredstvo da se nanesu povrede kakve je zadobio oštećeni – rekao je Karan.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, Vinko je Radomira napao zbog međe, a sukob je navodno počeo kada su ovce ušle u njegovu livadu.
Optuženi se nakon zločina sam prijavio policiji da je štapom istukao rođaka, ali po dolasku patrole na lice mjesta starac je već bio mrtav i vidjelo se da je udaran sjekirom.

Prema pričama mještana Goleša, Vinko se u selo vratio na ognjište i često je dolazio u sukobe sa komšijama, a navodno je imao i psihičkih problema, te je bio sklon i alkoholu. Oni su ispričali da je ubijeni Radomir bio njegov rođak sa očeve strane i da su njih dvojica i ranije imali sukobe oko imovine.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *