Šokantne scene u Bijelom Polju: NAKON SMRTI U DOMU, MRTVOJ ŽENI NEKO IZVADIO ZLATAN ZUB I UKRAO PRSTEN SA RUKE

Šokantne scene u Bijelom Polju: NAKON SMRTI U DOMU, MRTVOJ ŽENI NEKO IZVADIO ZLATAN ZUB I UKRAO PRSTEN SA RUKE

 

Štićenicu Doma za stare u Bijelom Polju C.S., koja je u toj ustanovi preminula 19. oktobra, neko je nakon smrti pokrao, tvrdi njen bratić Blažo Stamatović. Iz Uprave policije za podgovoričke Vijesti su kazali da je u toku istraga, a iz Doma starih poručili da se prvi put sreću sa takvim optužbama i da je rasvjetljavanje slučaja prije svega u njihovom interesu.

“Kada nam je javljeno da je tetka preminula, odmah smo stupili u kontakt sa socijalnom radnicom koja nas je obavijestila da preminula nema novca i dragocjenosti. Bili smo saglasni, ali smo imali opasku”, rekli smo joj da tetka ima samo burmu na domalom prstu desne ruke, koja nam je jedino bogatstvo od nje. Socijalna radnica odgovorila nam je da burme nema.

 

Stamatović ističe da je, kada su došli do Doma starih u Bijelom Polju, tražio da vidi tijelo svoje tetke.

 

“Dozvolili su nam. Ušli smo i pogledali. Kada smo ustanovili da nema burme na njenom domalom prstu desne ruke, otvorio sam njena usta i vidio da joj je izvađen zub iz gornje vilice, na kom je bila zlatna krunica. Uznemirio sam se. Nisam mogao ni da sanjam da se takvo nešto može dogoditi kod nas. Vikao sam na osoblje, tražeći odgovor – ko je skrnavio leš moje tetke. Tražio sam da se u slučaj uključi policija, a onda su oni pozvali interventnu policiju da dođe zbog mene. Kada su došli, bili su jako korektni jer sam ih pitao samo što bi oni radili da im neko vadi zube iz vilice mrtvih srodnika”, kaže Stamatović.

 

Dodaje da je siguran da tako groznu stvar nisu uradili ni socijalna radnica, niti direktor, ali da očekuje da se utvrdi odgovornost.

 

“Socijalna radnica se skamenila kada je vidjela da je neko tetki izvadio zub. Pitao sam je da nije, slučajno, tetka u međuvremenu bila kod zubara, pa možda tamo izvadila zub, kako se ne bih ogriješio o nekome. Odgovorila je da nije. Došla je policija, kriminalistička ekipa je na licu mjesta izvršila uviđaj, a mi smo pošli da dajemo izjave”, priča Stamatović.

 

Objašnjava da su tetku, koja je bila dementna, u Dom starih smjestili prije godinu i po i od tada je stalno obilazili.

 

“Imala je težak život, sa šest godina ostala je bez majke, sa bratom, mojim ocem, koji je tada imao sedam dana. To je bio život pun patnje. Pod starost je oboljela od demencije. Odveli smo je u Dom starih, ali tamo se žalila da joj nestaju telefoni, deset smo ih odnijeli, ali mi smo mislili da ih negdje zaboravlja jer je dementna. Isto je bilo i kada bi se, nakon što donesemo po tri četiri kese voća, žalila da su joj dali samo jednu mandarinu”, kaže Stamatović.

 

On ističe da vjeruje da nadležni neće pronaći ni prsten ni zub, ali da se bori kako se ta gnusna stvar ne bi dogodila nikada više, nikome.

 

Iz Uprave policije odgovorili su Vijestima da su Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje 19. oktobra, oko 20 časova, zaposleni u Javnoj ustanovi Dom starih u Bijelom Polju – prijavili da je rodbina preminule C.S. prilikom preuzimanja njenog tijela primijetila da nedostaju vrijedni lični predmeti. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin