Šok za turiste: Zabranjeno kupanje na poznatim plažama u Crnoj Gori

0

bog lošeg kvaliteta mora kupanje je zabranjeno na Slovenskoj plaži 03 u Budvi i na Solilima 01 u Tivtu i one su obilježene crvenom zastavicom.

 

 

“Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavijestiti javnost”, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

 

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo pokazali su da je na 80,6 posto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2 posto lokacija dobrog, na 4,4 posto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 posto lokacija voda bila lošeg kvaliteta, pišu Nezavisne novine.

 

 

U opštini Budva, kvalitet morske vode je na 29 lokacija bio odličan, dobar na 2 lokacije, zadovoljavajući takođe na dvije lokacije, dok je na jednoj lokaciji voda bila lošeg kvaliteta.

Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih šest, na tri lokaciji ona je bila dobrog kvaliteta, dok je jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio loš, navodi se, između ostalog, u saopštenju.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:          INSTAGRAMU            I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *