Snimljena misteriozna plava SVETLOST na nebu blizu NATO granica: Spominje se strašno RUSKO oružje (VIDEO)

Misteriozna plava pojava kod aurore borealis na nebu iznad Švedske zbunila je stručnjake. To nije bila obična aurora borealis, imala je čudnu plavu liniju kakva nije viđena kod pojave ovog prirodnog fenomena.

Aurora s plavom trakom u pozadini snimljena je u četvrtak tokom geomagnetske oluje.

Toshi Nišimura, ugledni svemirski fizičar bio je zatečen nakon što je pogledao video.

– Ako je ovo aurora, onda izgleda jako čudno. Teško je ovo objasniti, jedan luk aurore ne bi trebalo da preseca drugi, a da ga ne poremeti. Ovo ne može da se objasniti sa stajališta fizike i sve što znamo o aurori – rekao je Nišimura.

 

Jedno od mogućih objašnjenja ima veze s Rusima koji od prošlog meseca u Barencovom moru imaju vežbe. Ispaljuju rakete s brodova i podmornica, a plavi trag mogao je da nastane od jedne takve rakete.

Spaceweather.com navodi da je 3. novembra ruska nuklearna podmornica Generalisimus Suvorov testirala i ispalila balistički projektil. Isti dan iz Švedske i Norveške videla se aurora s plavom trakom u pozadini.

Auroru, tj. polarno svetlo, na severu zovu aurora borealist (prema rimskoj boginji svitanja Aurori i grčkom bogu Boreju), a na jugu aurora australis. Nastaje nakon interakcije sunčevih talasa sa Zemljinim magnetskim poljem. Uglavnom je žutozelene, retko crvene boje. Aurora s plavim detaljima sada je misterija.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin