Connect with us

Zanimljivost

Snimak napada ŠOKIRAO sve: UBIJEN čovek na ulici, niko nije prišao da pomogne (VIDEO)

Published

on

Na snimku se vidi kako se nigerijski ulični prodavac bezuspešno brani od napada

 

U centru grada u centralnoj Italiji ubijen je nigerijski migrant na ulici, a jedan prolaznik je napad na njega snimio, ali nije intervenisao da pomogne napadnutom čoveku.

 

Napad se dogodio na ulici u italijanskom gradu Čivitanova Marke, a niko od prolaznika nije pritekao u pomoć, preneo je Tanjug.

 

Na snimku se vidi kako se nigerijski ulični prodavac bezuspešno brani od napada, prenose italijanski mediji.

 

Policija je zbog sumnje za ubistvo i pljačku uhapsila 32-godišnjeg Italijana.

 

Snimak napada, koji se munjevito proširio italijanskim medijima i društvenim mrežama, šokirao je mnoge Italijane zbog ravnodušnosti prolaznika.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Zanimljivost

Ovo mjesto u SRBIJI ima NAJVEĆU MAGIJSKU MOĆ – Čak je I NIKOLA TESLA BIO opsednut NJIME ko popije ČAJ sa tog mjesta PRAV mu JE KO SVIJEĆA

Published

on

Planina Rtanj vidljiva je, čini se, odasvud. Ne samo iz Sokobnje, već i iz Aleksinca i iz Niša. Dva vrha, jedan malo niži, oblika pravilne, trouglaste piramide, gornja trećina je – gola, što je neobično kod lokalnih planina, koje su gusto prekrivene šumom. Pa i šuma na Rtnju je čudna: stabla drveća su nazamislivo iskrivljena i izuvijana. Izgleda da ovo mesto može da posluži za snimanje kardova magične šume za neki naučno-fantastični film.

Sa stanovišta nauke, planina je, takođe, neobična. Naučnici su ovde zabeležili elektromagnetne anomalije, a lokalni stanovnici znaju, i bez naučnika, da se s vremena na vreme kod njih isključe svi električni uređaji i elektronika. Dešavalo se da su kontrolori letenja gubili avione dok su preletali ovu planinu – nestajali su sa ekrana radara, mada sami piloti i putnici nisu ništa čudno primećivali. Od tada, vazduhoplovni koridori zaobilaze planinu – za svaki slučaj.

Lokalno stanovništvo govori da ponekad vide užarene lopte kako izleću iz planine, govore o čudnom zvuku koji dopire iz dubina zemlje, te da su ljubitelji paranormalnog izračunali da taj zvuk uvek ima frekvenciju od 28 kHz (kiloherca).

Morate priznati da je sve ovo ono zbog čega planina privlači pažnju ne samo naučnika, već i ljubitelja senzacija. Naravno, i ovde je nemoguće bez legendi.

U naše vreme, pisac naučne fantastike Artur Klark odnosio se ka planini Rtanj sa velikim poštovanjem, smatrajući je „pupkom Zemlje“. Smatra se i da je poznati srpski naučnik Nikola Tesla želeo da sagradi svoj toranj za proizvodnju i bežični prenos električne energije na Rtnju, ali nije uspeo da nabavi potrebna novčana sredstva. Poslednjih godina entuzijasti iz Međunarodnog centra za proučavanje nasleđa Nikole Tesle pokušavaju da izgrade „Teslin toranj“, ali zasada je najavljena samo izgradnja žičare do vrha Rtnja.

Planina Rtanj postala je poznata širom sveta 2012. godine, 21. decembra, na dan kada je po kalendaru drevnih Maja trebao da nastupi kraj sveta, pa se oko planine okupilo mnogo ljudi iz celog sveta, koji su bili ubeđeni da će samo ovde pronaći spas. Tada se, u stvari, samo završio kalendar Maja, ali tradicija penjanja na planinu i čekanja Božića, Nove godine i Vidovdana (28. jun – praznik Svetog Vita i sećanje na kosovsku bitku koja se odigrala tog dana) nakon toga je ojačala.

Takođe, proslavljenost rtanjskog čaja nije prazna priča. Pravi se od planinske majčine dušice. Ona nije endemska vrsta Rtnja – majčinu dušicu su u ovaj kraj doneli Turci, tačnije Turkinje, u svojstvu omiljenog začina.

Odjednom, počela je da raste ovde kao samonikla biljka i stekla je posebna lekovita svojstva, koja se gube ako se presadi na neko drugo mesto. To nije legenda, već naučna činjenica: iako u potpunosti hemijski sastav rtanjskog čaja još nije proučen, već je poznato da sadrži povećani udeo karvakrola koji deluje protiv gljivica, a sadrži i zaštitni biljni hormon koji stimuliše mušku potenciju.

Nedaleko od odmarališta Sokobanja, u podnožju planine Rtanj, nalazi selo Vrmdža, čiji se broj stanovnika već duži niz godina ne smanjuje, kao u celom svetu, već se povećava!

Latinski grad

Kažu da je postojao još od vremena vizantijskog cara Justinijana. Grad je stajao na raskrsnici karavanskih puteva, pa su njegovi stanovnici bili bogati. Trgovci su, plašeći se pljačkaša koji su vrebali iz okolnih šuma, često, u okolini zakopavali nešto zlata.

KAKO POBOLJŠATI POTENCIJU POMOĆU RTANJSKOG ČAJA

Erektilna disfunkcija, postaje sve češća kod pripadnika jačeg pola. Na sve to ponajviše utiče brži i stresniji način života.  Iako postoje brojni lekovi i preparati za ovu namenu, oni su često i veoma štetni po zdravlje. Za ljude koji  imaju loša iskustva sa pomenutim medikamentima, preporučuje se biljka bresina.

Rtanjski čaj za potenciju veoma je efikasan prirodni preparat za vraćanje seksualne želje kod muškaraca i žena.

Satureja Montana – planinaski čubar  smatra se prirodnim lekom za potenciju, za odlaganje prerane ejakulacije i pobaljšanje seksualnog života.

Redovnim konzumiranjem vrijeska rešiće te problem potencije, a i preporučuje se ženama za povećanje seksualne želje.

Mere opreza i kome se ne preporučuje

Uopšteno govoreći konzumiranje biljnih napitaka je zdravo, hidriraju organizam i pružaju određene prednosti.  Mada postoje razlozi zašto ih u određenim situacijama treba izbegavati.

  • Rtanjski čaj u trudnoći nije preporučljiv, isto važi i za žene koje doje.
  • Planinski čubar ne bi trebali konzumirati ni oni koji imaju jaku kiselinu u želucu
  • Rtanjski čaj za decu je dobar ako imaju grčeve, ali dozirajte im samo jednu šolju dnevno.

Preterana upotreba nikom nije preporučljiva, pa tako i ovaj napitak konzumirajte umereno.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zanimljivost

OVO su NAJUKLETIJA mjesta U SRBIJI – BABE ih ZAOBILAZE u širokom LUKU, jedna žena KAD je UGLEDALA šta izlazi iz JEZERA otišla NA KVASINU!

Published

on

Poslednje dve godine su donele i nešto dobro, naterale su nas da obratimo panju na sve prelepe predele naše zemlje i shvatimo zašto se smatra lepoticom na Balkanu. Srbija je zaista prepuna zelenih oaza i istorijskih znamenitosti, kao predivne arhitekture.

Osim predivnih planina, mesta za odmor, istorijskih lokaliteta, čistih voda, divljih i uređenih plaža, moguće je posetiti i neka malo drugačija mesta.

Mističnost i nadrealno, legende i priče su nešto što privlači pažnju mnogih ljudi, a upravo i takva mesta postoje u Srbiji. S jedne strane ima i onih sujevernih, sa druge onih koji obožavaju da slušaju legende i mitove koji se vezuju za određena mesta, a naša država obiluje takvim odredištima.

1. Trojanov grad na planini Cer

Trojanov grad je tvrđava na planini Cer koja se pripisuje mitskom biću caru Trojanu, inspirisanom legendama o rimskom caru Trajanu.

Prema legendama, car Trojan je svake noći, iz svoje tvrđave, čije se razvaline i danas mogu videti na planini Cer kod Šapca, prelazio reku Savu i u Sremu otimao devojke. Jedna od poznatih legendi šabačkog kraja kaže da mu je omiljeno svratište bilo jedno selo kod obližnje bare Zasavice, a pobeđen je zahvljajući dovitljivosti, osobini koja je na ceni kako u Mačvi, tako i u Sremu.

On se jedino plašio sunčevih zraka koji ga mogu spržiti i naneti mu veće povrede. Smatra se da ovde ne bi smele žene da šetaju noću.

Druga strana legende

U drugoj varijanti, car Trojan je bio i dobar i loš. Naime, ovaj demon bio je sposoban da voli, ali njegov način da pridobije nečiju ljubav bio je pogrešan.

Prema tom predanju, car Trojan se zaljubio u cersku vilu, kojoj je sva moć bila sadržana u kosi i u plaštu. Pošto ga vila nije želela, na prevaru joj je uzeo plašt i primorao je da ostane pored njega. Ona mu je rodila pet kćeri: Soku, Kosanu, Vidu, Koviljku. Ipak, osvetila mu se i zbog ukradenog plašta i proklela ga da petu kćer nikada ne pronađe, niti joj sazna ime.

2. Mrtvački most na Staroj planini

Mrtvački most je most koji se nalazi neposredno ispod sastava Toplodolske reke i Visočice između sela Temska i Topli Do. Ispod mosta teče reka Temštica. Nalazi se na oko 500 metara nadmorske visine, a pored starog mosta je izgrađen novi 1933. godine.

Danas se pored Mrtvačkog mosta nalazi i spomen obeležje na mestu odigravanja bitke u Drugom svetskom ratu.

Postoji priča među lokalnim stanovništvom da se na ovom mestu odigrala bitka hajduka i Turaka. U tom boju je navodno učestvovao hajduk Stojan Stefanović Dubanća iz sela Oreovica.

Stara planina
foto: Shutterstock

Jedna verzija priče govori da je on na Mrtvačkom mostu sačekao spahiju Huseina koji je nosio harač od 20.000 groša. Turci su se odmarali u neposrednoj blizini mosta, a hajduci su ih napali. U tom sukobu je poginuo spahija Husein. Od tada se ovaj most naziva Mrtvački most. U drugoj verziji priče, u ovom sukobu sa Turcima poznati hajduk Stanko gine.

Najjezivija legenda kaže da kada padne noć, na tom mostu se čuju krici turskih nasilnika koji su na tom mestu klali i obljubljivali Srpkinje. Kako danas tvrde meštani, odatle se čuje i kako vrište duše nesrećnih žena.

3. Čudovište iz Borskog jezera

Čudovište iz Borskog jezera je kriptid koji navodno živi u Borskom jezeru. Često ga nazivaju ”srpsko čudovište iz Loh Nesa”.

Kada padne noć, na ovom jezeru se pojavljuje senka bez konkretnog oblika, ali sa krilima i konjskom glavom koja izlazi iz vode i zastrašuje ljude. Ovo mistično čudovište ili avet čak plaši i one koji bi stoku odveli na ispašu. Kako kažu ljudi koji tu dovode životinje, dešavalo se da one misteriozno nestanu, a sve prepisuju tome da ih je srpski Loh Nes progutao.

Bor
foto: Wikipedia

Borsko jezero

Po prvi put se za ovog kriptida čulo tokom 1980-ih godina kad su se navodno dvojica mladića susrela sa ovim bićem dok su se kupali u jezeru.

Jedan od glavnih razloga koji opovrgava postojanje ovog bića je to što je Borsko jezero nastalo veštačkim putem 1959. godine, podizanjem brane i akomulacijom voda rečice Valja Žoni, Marecove reke i dela sliva Zlotske reke. Takođe, u periodu pre pre postavljanja brane se nije desio nijedan slučaj susreta sa ovim bićem.

Moguće objašnjenje za navodne susrete sa ovim bićem je to da se radi o viđanju veći primeraka somova i štuka koji borave u ovoj akumulaciji.

Borsko jezero, Bor
foto: Shutterstock

4. Vodenica srpskog vampira Save Savanovića

Poznato je da jedina srpska reč koja vodi poreklo iz sprskog jezika, a koristi se u celom svetu jeste vampir. Povod za to je i srpski vampir Sava Savanović.

Na putu ka Bajinoj Bašti, u selu Zarožje, nalazi se prastara vodenica Save Savanovića. Prema rečima meštana, Sava se poslednji put ukazao pre pedesetak godina, ali i dalje stoji bojazan od ulaska na njegovu vodenicu, gde je navodno ubija mlinare.

Kako se navodi, ni najhrabriji ovuda ne prolaze bez belog luka i glogovog koca, najubojitijeg oružja za vampire. Noću se ni oni ne usuđuju.

Ko je bio Sava Savanović?

Sava Savanović je lik iz priče Milovana Glišića “Posle devedeset godina” u kome je on predstavljen kao vampir po legendi koja se priča u ovom kraju.

Po toj legendi, veruje se da je seljak Sava Savanović iz tog kraja posle svoje smrti živeo u staroj vodenici u selu Zarožje. Legenda govori da je kao “vampir” ubijao i pio krv ljudi koji bi došli da melju žito. Kada bi ljudi dolazili na vodenicu on bi im isisao krv i ubio bi ih .

Osim u priči Milovana Glišića, Sava Savanović spominje se i u srpskom horor filmu “Leptirica” iz 1973. godine, koji je inspirisan Glišićevom pričom, kao i u knjizi “Strah i njegov sluga” Mirjane Novaković.

2. Selo Koprivica i mrtva žena u belom

Selo Koprivica kod Zaječara jedno je od onih mesta u kome malo ko sme da šeta po mraku. Ono što većinu u tome sprečava je legenda da noću šeta devojka u venčanici i plaši narod.

Stanovnici ovog sela imaju dve verzije priče: jedna kaže da je to duh mlade koja je pre 50 godina poginula u saobraćajnoj nesreći putujući na medeni mesec, a druga da je to duh devojke koja se obesila kada ju je, pred samo venčanje, verenik ostavio.

Verovanje u priču je prilično izraženo, osim toga neki tvrde da su devojku i videli, pa sada izbegavaju da se kreću kroz selo kada padne mrak.

Oni koji ne veruju, ni ne usuđuju se da provere sami.

Meštani će pričati s vama do večeri, a onda će brzo pohitati u svoje domove.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Continue Reading

Zanimljivost

Žene OVO MORATE PROČITATI – Najtačniji INDIJANSKI HOROSKOP BAZIRAN na ŽIVOTINJAMA – PROVJERITE da LI ste Baš VI GUSKA

Published

on

U mnogim segmentima indijanski horoskop je sličan običnom horoskopu, ali njegovi znakovi su vezani isključivo za životinje i njihovu ulogu u prirodi.

Guska

22. decembra- 19. januara

Element: Zemlja-vazduh

Mineral: Peridot

Biljka: Grm kupina

Boja: Bela

Karakteristike: Marljivi, pouzdani i ozbiljni

Pozitivne osobine: Odlučnost, ambicija i istrajnost

Negativne osobine: Pesimizam, egoizam, zahtevnost

Ciljevi: Istrajnost u životu

Najbolje se slaže sa: Dabrom, smeđim medvedom i gavranom

Vidra

20. januara – 18. februara

Element: Vazduh

Mineral: Tirkiz

Biljka: Paprat

Boja: Srebrna

Karakteristike: Nezavisni, dinamični, društveni i nekonvencionalni

Pozitivne osobine: Izuzetno realni i kreativci po prirodi

Negativne osobine: Ekscentrični, nepredvidivi, netaktični i tvrdoglavi

Ciljevi: Skupljanje znanja

Najbolje se slaže s: Gavranom, sokolom i jelenom

Vuk

19. februara – 20. marta

Element: Voda-vazduh

Mineral: Žad

Biljka: Trputac

Boja: Plavo-zelena

Karakteristike: Umetnički nastrojeni, nežni, darežljivi i saosećajni

Pozitivne osobine: Prilagodljivi, osetljivi i puni razumevanja

Negativne osobine: Nepraktični, izbegavaju obaveze, teskobni

Ciljevi: Sloboda

Najbolje se slaže s: Detlićem, smeđim medvedom i zmijom

2020. je otpisana godina: Astrolozi otkrivaju šta nas čeka u 2021!

foto: Thinkstock

Soko 21. marta – 19. aprila

Element: Vatra

Mineral: Opal

Biljka: Maslačak

Boja: Žuta i zelena

Karakteristike: Žestoki i snažni

Pozitivne osobine: Ljubazni

, avanturistički, otvoreni prema novim doživljajima

Negativne osobine: Nestrpljivi, egoistični, hvalisavi i egocentrični

Ciljevi: Vođstvo

Najbolje se slaže s: Lososom i sovom

Dabar 20. aprila- 20. maja

Element: zemlja i vatra

Mineral: Jaspis

Biljka: Detelina

Boja: Žuta

Karakteristike: Precizni, uporni i duhoviti

Pozitivne osobine: Objektivni, dobre volje i jaki

Negativne osobine: Posesivni, netolerantni i bez fleksibilnosti

Ciljevi: Sigurnost

Najbolje se slaže sa: Detlićem, smeđim medvedom i guskom

foto: Profimedia

Jelen

21. maja – 20. juna

Element: Vazduh i vatra

Mineral: Ahat

Biljka: Divlji duhan

Boja: Narandžasta

Karakteristike: Nagla promena raspoloženja, komunikativnost

Pozitivne osobine: Humoristični, društveni i intelektualci

Negativne osobine: Lenji, nestabilni, nemirni i utučeni

Ciljevi: Povezanost

Najbolje se slaže s: Gavranom i vidrom

Detlić 21. juna – 21.jula

Element: Voda

Mineral: Ružičasti kvarc

Biljka: Divlja ruža

Boja: Ružičasta

Karakteristike: Simpatični, osetljivi, emocionalni i zaštitnički nastrojeni

Pozitivne osobine: Empatični, maštoviti, nežni i štedljivi

Negativne osobine: Posesivni i ogorčeni

Ciljevi: Razvoj osećaja

Najbolje se slaže s: zmijom, vukom i dabrom

Losos

22. jula – 21. avgusta

Element: Vatra i voda

Mineral: Karneol

Biljka: Kupina

Boja: Crvena

Karakteristike: Entuzijasti, puni samopouzdanja, ponosni i puni energije

Pozitivne osobine: Darežljivi i kreativni

Negativne osobine: Arogantni, netolerantni, i dogmatični

Ciljevi: Vladati

Najbolje se slaže s: Sovom i sokolom

Medved

22. avgusta – 21. septembra

Element: Zemlja i voda

Mineral: Topaz

Biljka: Ljubičica

Boja: Smeđa i ljubičasta

Karakteristike: Skromni, marljivi, praktični i nemirni

Pozitivne osobine: Tačni, dobro procenjuju i umereni

Negativne osobine: Licemerni i vole da zanovetaju

Ciljevi: Proći sve životne ispite

Najbolje se slaže s: Guskom i dabrom

foto: Shutterstock

Gavran

22. septembra – 22. oktobra

Element: Vazduh i zemlja

Mineral: Azurit

Biljka: Bršljan

Boja: Plava

Karakteristike: Tolerantni, dobre naravi, šarmantni i pristupačni

Pozitivne osobine: Diplomate, romantični i idealisti

Negativne osobine: naivni, neodlučni i lako zameraju drugima

Ciljevi: Partnerstvo

Najbolje se slaže s: Vidrom i jelenom

Zmija

23. oktobra- 22. novembra

Element: Voda i zemlja

Mineral: Ametist

Biljka: Bršljan

Boja: Plava

Karakteristike: Ambiciozni, misteriozni, odlučni, intenzivni i impulsivni

Pozitivne osobine: maštoviti i dobre percepcije

Negativne osobine: Lako se zameraju, nepoverljivi i tvrdoglavi

Ciljevi: zadovoljstvo

Najbolje se slaže s: Detlićem i vukom

Sova

23. novembra – 21. decembra

Element: Vatra i zemlja

Mineral: Opsidijan

Biljka: Imela

Boja: Zlatna

Karakteristike: Avanturistički, nezavisni, topli i veseli

Pozitivne osobine: Savesni, prilagodljivi i raznovrsni

Negativne osobine: Nagli, nemirni i netaktični

Ciljevi: Komunikacija i razumevanje

Najbolje se slaže s: Sokolom i lososom

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala