SMRTONOSNI VIRUS stigao u Evropu? U Španiji se sumnja na prvi slučaj, nema vakcine ni leka

Muškarac, star 34 godine, prebačen je iz privatne bolnice u izolovanu jedinicu u bolnici “La Fe” u Valensiji, gde se sprovode testiranja

 

 

U Španiji je kod muškarca nedavno pristiglog iz Ekvatorijalne Gvineje otkriven prvi slučaj za koji se sumnja da može biti smrtonosna zarazna Marburška bolest, saopštile su danas zdravstvene vlasti španskog regiona Valensija.

U Ekvatorijalnoj Gvineji je, zbog tog oblika hemoragične groznice, još 13. februara u karantin stavljeno više od 200 ljudi, a ograničeno je kretanje u provinciji Kie-Ntem, gde je virus prvi put otkriven.

Muškarac, star 34 godine, prebačen je iz privatne bolnice u izolovanu jedinicu u bolnici “La Fe” u Valensiji, gde se sprovode testiranja, saopštile su zdravstvene vlasti, preneo je Rojters.

Kako dalje prenosi Tanjug, ovaj virus je uzročnik hemoragijske groznice, koja ima stopu smrtnosti do 88 odsto, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Trenutno ne postoje vakcine niti antivirusni tretmani odobreni za lečenje. Ekvatorijalna Gvineja je do sada prijavila devet umrlih, kao i 16 sumnjivih slučajeva te bolesti, sa simptomima groznice, umora, povraćanja krvi i dijareje, saopštila je SZO.

Ta organizacija je navela da povećava epidemiološki nivo nadzora u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Kamerunske vlasti otkrile su dva sumnjiva slučaja na hemoragičnu groznicu 13. februara u Olamzeu, na granici sa Ekvatorijalnom Gvinejom, rekao je 14. februara regionalni zvaničnik za javno zdravlje Robert Maturin Bidžang.

Kamerun je ograničio kretanje duž granice sa Ekvatorijalnom Gvinejom u pokušaju da izbegne širenje zaraze.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *