Slika koja sIama srca: Nakon onog što je zatekla u marketu (Foto)

Slika koja sIama srca: Nakon onog što je zatekla u marketu (Foto)

Slika koja slama srca, nakon onog što je zatekla u trgovini, baka otišla u suzama… Prije nego što pokupujete sve sa polica. Sjetite se ove slike, možda vam tad osjećaj proradi:

I šta kažete? Gospođa je ostala bez hrane jer su drugi bili sebični. Hrana dolazi, ali ona ne stiže kupiti.  Ne budite sebični. U ovom vremenu trebamo imati više  solidarnosti. Hrane ima dovoljno, samo što većina paniči i skoro sve pokupuje.

Onda se mora čekati drugi dan nabavke. Rečeno je da ima dovoljno brašna i ostali namirnica za nekoliko mjeseci, do godinu.  Većina sada kupuje brašno i to u ogromnim količinama. Zaista nam nije jasno zašto toliko. Imate i druge namirnice.

Nije da ćete praviti toliko hljeba ili pita. Jeste li o tome mislili? Također, mnogi kupuju previše toalet papira. Da li vam je toliko neophodan? Imajte na umu da brašno neće moći zauvijek stojati,  privući će miševe, crve . Razmislite i o tome.

Stoga, kupujte u normalnim količinama. Pošto je u mnogim državaama zabranjeno kretanje za osobe iznad 65 godina, vi pomažie takvima. Vjerovatno imate nekog u komšiluku. Jesmo li u pravu? (RBSM_RADIO)

 

RBSM RADIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!