SLAĐANA PRONAŠLA BRATA POSLE PUNIH 40 GODINA: Poslednji put ga videla na ispraćaju u JNA 1982, evo kako joj je to pošlo za rukom

NIŠ – Poreklom Zaplanjka, Slađana (62), pronašla je nedavno brata od strica s kojim nije bila u kontaktu punih 40 godina i to zahvaljujući jednoj objavi na Fejsbuku.

Ona je u internet grupi „Jel si i ti iz Zaplanje“ postavila svoju fotografiju i zamolila sve iz njenog rodnog kraja koji je poznaju da joj se jave i pomognu joj da pronađe brata kojeg je poslednji put videla na njegovom ispraćaju u vojsku 1982. godine.

Za samo dva dana javilo joj se oko 200 ljudi, a među njima i brat kojeg je tražila, a koji sada živi u Austriji. „Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam videla njegovu poruku. Sada se čujemo i vidimo svakodnevno preko interneta, a videćemo se „uživo“ na proleće kada bude došao na odmor u Srbiju“, rekla je Slađana, pišu Niške vesti.

Kazala je i da su ona i brat odrasli u kraju koji je poznat kao Zaplanje, ali ih je, dodala je, „život razdvojio“. „Ja sam rođena u Gadžinom Hanu, odakle je moja majka, dok je moj otac iz zaplanjskog sela Koprivnica. Kada sam bila četvrti razred osnovne škole preselili smo se u Niš, a 1982. godine sam se udala i sa suprugom otišla da živim u Zaječar. Moj brat od strica je tad otišao u vojsku, a potom u inostranstvo i tako smo se razišli“, objasnila je Slađana.

Slađana, Zaplanje, brat, pronašla brata, potraga za bratom
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN
Proteklih godina, pokušavala je da stupi u kontakt sa svojim bratom, ali nije uspevala. „Zbog posla i porodičnih obaveza nisam imala priliku da često obilazim moje rodno Zaplanje, ali i kad sam odlazila nisam uspevala da pronađem bratovljev telefon. Neki naši rođaci su u međuvremenu umrli, a oni koji su ostali da žive tamo imali su stare brojeve telefona“, priča ona.

Kako je kazala, sada sa nestrpljenjem očekuje proleće, kada će zajedno sa bratom obići rodbinu u Zaplanju i grobove svojih predaka.

„Oboje se unapred radujemo tom susretu. Godine razdvojenosti nisu uticale na naše uzajamno poštovanje i bliskost. U našoj familiji se poštovanje učilo i prenosilo „sa kolena na koleno“. Brat je uvek pratio sestru, bio je njen zaštitnik i ponosio se njome“, izjavila je Slađana i istakla da i pored toga što već četiri decenije živi u Zaječaru odakle je njen suprug, Zaplanjci je nisu zaboravili.

Mnogi je prepoznaju kada ode tamo i još veći broj njih joj se javio preko Fejsbuka. Zaplanje je, dodala je, i dalje nedostaje, jer je u tom divnom kraju odrasla i tamo joj žive svi rođaci.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *