Skoro pao u nesvjest od šoka: GOSPODINE, VI IMATE JAJNIKE!

Skoro pao u nesvjest od šoka: GOSPODINE, VI IMATE JAJNIKE!

 

Muškarac iz Kine otkrio je da je rođen kao interseksualac tek nakon što je otišao ljekarima zbog problema s mokrenjem. Chen Li (33), čije je ime promijenjeno zbog zaštite identiteta, je doznao da je rođen sa ženskim spolnim hromosomima, kao i jajnicima i maternicom, bez obzira što ima muške spolne organe.

Chen, koji je cijelo vrijeme živio kao muškarac, je bio šokiran kada je saznao istinu, a nakon toga su mu hirurški uklonjeni maternica i jajnici.

 

Kada je ušao u pubertet, Chen je počeo imati bolove u stomaku i krv u mokraći. Liječnici su prvo mislili da je bol u trbuhu upala slijepog crijeva, no simptomi su se nastavili i nakon liječenja.

 

Nakon liječničkog pregleda prošle godine, konačno su pronašli uzrok njegovih simptoma.

 

Nakon operacije uklanjanja jajnika i maternice, njegov hirurg, Luo Xiping, rekao je da se Chen ‘brzo smirio i da mu je samopouzdanje vraćeno’, piše Daily Mail.

 

Interseksualnost ili interspolnost koristi se za opisivanje osoba koje ‘ne odgovaraju tipičnim definicijama za muški ili ženski spol. UN navodi da je između 0,05 i 1,7 posto svjetske populacije interseksualno.

 

Iako je interspolnost izuzetno rijetka, u martu prošle godine žena u Kini koja je pokušavala zatrudnjeti otkrila je da je biološki muškarac.

 

Za 25-godišnju Kineskinju, poznatu kao Pingping, rečeno je da ima muški Y hromosom, iako je imala ženske spolne organe i što je cijeli život živjela kao žena,(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin