Connect with us

Sudbine

“Skidam burmu brate, ona ionako nije tu”: Žena podelila šokantnu priču o prevari na venčanju

Published

on

“Skidam burmu brate, ona ionako nije tu”: Žena podelila šokantnu priču o prevari na venčanju

Jedna žena je podelila neverovatnu ispovest sa venčanja, krišom je čula priču dvojice muškaraca

 

Na svadbama se može videti svašta, ali ovo što je jedna žena čula iza svojih leđa, potpuno ju je ostavilo u neverici. Bila je u stanju šoka.

 

– Stojimo u redu da se slikamo sa mladencima, nalickani, nasmejani, udešeni za fotkanje. I mladenci i mi, svatovi – počela je svoju priču ova anonimna žena.

 

Otkad sam se udala, na venčanja gledam sa nekom pobožnom svečanošću. Jer za mene svečanijeg čina od venčanja iz ljubavi nema. Pa naivno verujem da svi ljudi to rade zato, iz ljubavi.

Stojimo tako u redu da se slikamo sa mladencima. Nameštam one cvetiće na ruci i reveru sa nekom posebnom nežnošću, i onda ih čujem iza sebe.

 

– Brate, šta da radim, a?

 

– Ne znam, brate. Ja znam šta ću. Ti kako hoćeš.

 

– Ma, skidam burmu, pa u akciju!

 

– Pa, brate, ona ionako nije tu.

 

– Skvrčio mi se želudac, brate.

 

Ne mogu da se okrenem i da ga pogledam u oči. Muka mi je u svakom smislu. A dođe mi… Ma svašta mi dođe!

 

Skidam burmu – momenat. brate, što si je uopšte stavljao?! Ne razumem ljude kojima je burma okov. Kojima je ljubav okov. Jer brak iz ljubavi – a tu mislim na brak u koji ulaziš u ljubavi i na brak koji zahvaljujući toj ljubavi traje – taj isti brak ne može biti kavez ni zatvor.

 

Iz takvog zajedništva ti ne trebaju izleti u avanturu. To zajedništvo jeste avantura. Sa njom, koja “ionako nije tu”. Ona ionako nije tu – momenat. brate, šta si ti hteo? Da oženiš neku koja će da te prati u stopu da je ne bi varao?

 

Kakva je to veza i ko koga tu voli, pa ga je lako zameniti bilo kakvim i bilo čijim telom – kad je to prvo “bračno telo” odsutno?

 

Nikad nisam bila jedna od onih cura koje kažu: to se meni neće nikad desiti. Ja sam uvek navijala u timu. “To se nama ne sme dogoditi. Previše se volimo. ”

 

Kad smo prevazišli ona dečija ljubomorisanja na početku veze, shvatila sam – ako želi, prevariće me i u susednoj sobi.

 

Ako ne želi – neće nikad, pa makar se ne videli godinama. Postavila sam nam novi cilj: da stvorimo takvu ljubav. Svevideću i svepostojeću, večnu. Zato i ne razumem ljude koji pristaju na manje.

 

Kad prevariš: ti izneveravaš osobu, ljubav, sreću. Ti izdaješ život, mogućnost da vam svaki zajednički trenutak bude radostan i ceo. Neokrnjen. Ne ostavljaš prostora za istinu i iskrenost. Gušiš zaljubljenost, nežnosti i zagrljaje.

 

Kad prevariš: daješ mrak, laži i tajne koje nisu lepe. Priređuješ neprijatna iznenađenja. Glupave izgovore, otkazane večere i okrenuta leđa u bračnom krevetu. Daješ sve ono što nisi obećao nekad davno na vašem venčanju. Daješ razočarenja, suze i bol u želucu.

 

Glavobolju i srcobolju. Jer si odlučio, tako glupo i neozbiljno, da to „da“ ne promeni tvoj život, već samo onaj drugi, tuđi. Jer si odlučio, tako naivno i brzopleto, da posle tog “da” ne izgradiš vaš život, već da skidaš burme na veseljima, brate.

 

Ona koja ionako nije tu možda i nije za tebe. Ona koja ionako nije tu možda u tom istom trenutku negde tamo skida svoju burmu. Ili uspavljuje vašu šestomesečnu bebu. Stomak joj se otromboljio, kosa joj je prljava, a podočnjaci su joj do brade.

 

Ona koja ionako nije tu ne zna baš da kuva po tvojoj volji. Ponekad se zapitaš kako beše izgleda sa maskarom. Ona koja ionako nije tu možda i nije bila ljubav tvog života, jadan ti, brate.

 

Al’ da te pitam, ako nisi bio siguran – zašto si je oženio? Zar ti nije žao što si vas oboje lišio mogućnosti da živite s nekim kog istinski volite? I šta je toliko interesantno u mangupskom skidanju burme?

 

Ne razumem ljude koji pristaju na manje od svega u životu. Kojima je vrhunac „akcija“ na nekoj svadbi. Koji ne biraju s kim su i zbog čega. Kojima je pražnjenje svrha življenja. Šta kad se potpuno ispraznite posle tih silnih akcija i avantura? Šta imate to da date? I ko to uopšte hoće da uzme?

 

Izvini, brate, što te ne razumem, izvini. Meni je i dalje najbitnija svetlost koja me obasja kad me Žmu pogleda. A kad “ionako nije tu”, njegova ljubav najjače me grli. Nijedna burma to ne ume. Šteta što ti to nikad nećeš doživeti. Al’ sam si birao. Kreni u akciju.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sudbine

ISPOVEST PREVARENE ŽENE: Saznala sam da je moj muž imao AFERU, pa sam odlučila da mu se OSVETIM ovako, sada me GRIZE SAVEST!

Published

on

Žena koja je htela da ostane aninimna napisala je u mejlu da ne zna kako da pređe preko afere i nastavi sa brakom, te je za savet pitala stručnjaka.

-Pre nekoliko sam saznala da je moj muž imao aferu koja je trajala neko vreme. Poludela sam i izbacila ga u početku, ali on je prekinuo aferu, bio je pun grižnje savesti i molio je za još jednu priliku – napisala je jedna žena za “Mirror”.

Stvar je u tome da ga i dalje voli, ali je bila besna na njega. Na kraju je započela osvetničku aferu sa muškarcem kog je upoznala na internetu samo da dodatno zakomplikuje stvari.

– S*ks je super, ali ne volim ga i osećam se loše nakon toga jer znam da to radim da povredim svog muža. Nemam pojma kuda da idem odavde. Sve je vrlo zapetljano možete li pomoći? – pitala je stručnjakinju.

– Ljuti ste, ali pokušaj da se nosite s tim besmislenim s*ksom sa dečkom kog ne volite nije ispravan način. Mislim da je jedini način da se nosite s tim ako želite da ostanete zajedno da budete potpuno iskreni jedno prema drugome, izbrišete sve i posvetite se terapiji. Morate da otkrijete zašto je vaš brak bio loš i da li možete da prevaziđete probleme. Možda ćete na terapiji shvatiti da ne možete da spasite vezu, ali nadamo se da ćete bolje razumeti što je pošlo po zlu – odgovorila joj je Kolin Nolan.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Continue Reading

Sudbine

MUŽ MI JE OTIŠAO KOD SVOJIH NA SELO, KAD SE VRATIO TO VIŠE NIJE BIO ISTI ČOVEK: Uzela sam mu telefon i doživela ŠOK!

Published

on

Nijedan brak nije savršen i sve veze povremeno prolaze kroz krize, a veoma važno je da se problem odmah primeti i reaguje.

Psiholog i psihoterapeut Radmila Grujičić dala je odgovoro čitateljki Loli, koja je primetila veliku promenu u ponašanju muža kad se vratio iz rodnog kraja.

– Draga Rado,

Muž mi je pre tri nedelje bio kod svojih. Mi živimo u Beogradu, oni u unutrašnjosti. Izašao je sa starim društvom, javljao mi se iz kafane, lepo se proveo, a onda kada se vratio sve se nekako promenilo. Nije bio isti, nekada je bio previše zamišljen, ili previše srećan. Pre dva jutra dok je još spavao stigla mu je poruka, slučajno sam pogledala i videla da mu piše neka žena. I onda sam mu ušla u telefon, grozno je ali sam morala i shvatila da se on već danima dopisuje sa izvesnom D.

Ispostavilo se da mu je to drugarica iz škole, da je prepiska previše nežna za drugaricu…Odmah sam ga pitala, a on mu je rekao istinu, a sada mislim da bolje da nije. To mu je ljubav iz srednje škole, sreli su se kada je bio kod svojih i pričali do jutra. To je devojka u koju je bio zaljubljen, sa kojom je bio u vezi, a onda je ona otišla u Ameriku. Sada su se opet sreli. On kaže da to nije prevara, samo mu je lepo da priča sa njom, tvrdi da ničega nije bilo među njima, ali kaže i da ne želi da prekine komunikaciju, jer ne radi ništa loše. Ja mislim da je reč o prevari. Ljuta sam i ne pričam sa njim, a njega kao da nije briga. Ne znam šta da radim. U braku smo pet godina, imamo dete od tri godine.

A evo šta Radmila savetuje:

– Poštovana Lolo, ljubav ima puno oblika i to svi znamo jer svako od nas sigurno voli različite ljude na različite načine. U tom kontekstu mogu da razumem vašeg supruga. Verujem da je bilo onako kako vam je i rekao. Svi imamo neku prosšlost i neke drage ljude koji pripadaju toj prošlosti. Ona je prošlost a Vi i deca ste sadašnjost. Eto to je najvažnije!

Verujem da je njegova emocija malo oživela neposredno nakon susreta ali takođe mislim da mu treba neki dan da se vrati u realnost i shvati gde je kome mesto i gde ko pripada. Čini mi se da su ga emocije malo zanele jer je evocirao uspomene ali takođe, to samo po sebi zaista ne mora biti ni na koji nacin ugrožavajuće za vaš brak. Mislim da je najbolje da pustite malo da vremenom prođe ta emocija. Ukoliko vam se čini da vreme prolazi a mozda se ništa ne menja, možete uvek popričati sa suprugom i objasniti mu kako to doživljavate i zamoliti ga da prekine kontakt sa tom ženom.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Continue Reading

Sudbine

BALKAN PLAKAO ZBOG NJENE SUDBINE I HRABROSTI: Devojčica (14) iz Podgorice pobegla kroz prozor od STRAVE i UŽASA koji su je čekali

Published

on

“Ne bih volela da se udam, još sam mala. Kada završim školu i budem velika – udaću se.”

Ovim rečima započela je svoju priču četrnaestogodišnja devojčica, žrtva trgovine ljudima, koja je uspela da pobegne iz kuće u podgoričkom naselju Konik, noć uoči ugovorene svadbe, piše portal “Vijesti”.

Kako je crnogorskom portalu iz policije nezvanično potvrđeno, zbog trgovine ljudima uhapšena je žena, koja je ilegalno prešla granicu i na više mesta pokušavala da uda četrnaestogodišnju devojčicu.

Noć uoči svadbe, devojčica je uspela da pobegne iz zaključane sobe i domogne se policije, nakon čega je uhapšena žena koja je ilegalno prešla granicu sa četrnaestogodišnjakinjom i na više mesta pokušavala da je uda.

Nakon bega iz zaključane sobe, dete se već dva meseca nalazi u Skloništu za žrtve trgovine ljudima, druži se sa stručnim kadrom i ostalim korisnicima i kaže da je ponosna na sebe što nije dozvolila da je “prodaju” i prisilno udaju.

”Krenula sam sa sestrom u mesaru da nešto kupim za majku. Ta žena me uhvatila za ruku, uvela me u taksi i dovela me na Konik, da me proda jednom momku… Mene nije znala, nego mog oca. Uzela mi je telefon, polomila karticu. Taj momak koji je trebalo da me kupi bio je veliki. Ima 22 godine, kao moj brat”, kaže devojčica.

Pričala je i o tome kako je uspela da pobegne noć uoči zakazane svadbe, kako je bilo strah da je ne nađu pre nego što ona nađe policiju, kako je dospela u Sklonište…

”Sutra veče je trebalo da bude svadba. Ja sebe nisam dala. Zaključali su me u sobu, ali sam uspela da pobegnem kroz prozor. Pitala sam ljude gde je grad i išla sam peške do Podgorice. Bojala sam se da će krenuti za mnom da me traže. Morala sam da pobegnem i da ih prijavim policiji jer mala sam da se udam. Plašila sam se, ali sam našla policiju koja me smestila u kola. Otišli su tamo, ovu ženu što je htela da me proda su uhapsili, a mene doveli u Sklonište. Tražili su me roditelji i javljeno im je da sam bezbedna i da sam ovde”.

Kaže da su se njene starije sestre udale kada su imale 24-25 godina, da je drugaricu – vršnjakinju, uspela da odgovori od udaje, da već sada zna kako će vaspitavati jecu kada ih bude imala.

”Učila sam svoju drugaricu da se ne uda mlada. Ima 14 godina, kao i ja, ali je htela da se uda. Na kraju me poslušala i nije se udala. To mi je drugarica sa kojom se družim odmalena. Kod mene gde živim roditelji ne teraju devojčice da se udaju, jedino ako neka ne pobegne od njih i uda se. Udaću se kada budem imala 25 godina. Pre neću. Kada budem imala decu, znam i kako ću da ih učim i vaspitam. Kada kćerka napuni četiri godine, ja ću da joj kažem da ne radi ništa što nepoznati traže od nje. Odmah ću da je upišem u školu, neću dozvoliti da se rano uda. Sinove ću naučiti da poštuju roditelje, ženu, decu. Nikada neću dozvoliti da me neko maltretira”, rekla je ona za Vijesti.

Kada se vrati kući, kaže da će nastaviti sa školovanjem koje je bila prekinula. Zna da čita, piše, sa stručnim saradnicima Skloništa redovno uči, a s ponosom ističe da ume ponešto i da spremi za jelo.

”Super mi je ovde. Svi su super prema meni. Naučila sam da pravim kapice, da igram razne društvene igre, čitaju nam knjige, znam da pišem, čitam. Znam i da skuvam čorbu, umesim i ispečem hleb, krofne. To me naučila majka”.

Devojčica mnogo ne razmišlja kada treba da odgovori šta želi za Novu godinu:

”Ovde sam skoro dva meseca i baš mi je super, ali volela bih da se vratim kod roditelja. Radujem se Novoj godini i volela bih da je slavim sa njima. Ništa mi drugo ne treba”., navela je ona na kraju razgovora.

Iz Skloništa su kazali da u saradnji sa nadležnim Centrom za socijalni rad rade na povratku devojčice kući…

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

ZAPRATI NAS NA FACEBOOK

December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala

error: Content is protected !!